55 éves a Whopper

2012. november 02. - Feiertag Erik

Bizony, már több mint fél évszázada piacon van a BurgerKing "zászlóshajója". Ez mondjuk ránk nyilván nem érvényes, itthon tavaly ősszel ünnepelte 20. születésnapját a legjobb állandó szendvics, ami még sok promóciós ajánlatot is kenterbe ver.

A cég pedig hazájában ünnepel, és hogy máshogy tehetné, mint időszakos szendvicsekkel, no persze ez ránk megint csak nem vonatkozik. Két burger és egy krumpli, utóbbi nálunk is meglehetősen (szinte már unalomig) ismert, a csavart sültkrumpliról van szó, bár elvileg kicsit más a fűszerezése, de nem hiszem hogy túl sokat számítana.

A Wisconsin White Cheddar Whopper névre keresztelt szendvics nyilvánvalóan sajtjával tűnik ki a sima Whopperek közül. Marhahúspogácsa (tűzön grillezett, mi más?), füstölt bacon, lédús paradicsom, frissen szeletelt jégsaláta, ropogós uborka, lila hagyma, meg persze a wisconsini fehér cheddar sajt, mindez a már megszokott szezámmagos buciban.

A másik szendvics versenyző az Angry Whopper, ezzel igazából semmi újat nem mutattak, de évforduló ünnepléskor ezzel semmi baj nincs, ilyenkor talán leginkább a klasszikusokat illik visszahozni egy kicsit. Az először 1999-ben bemutatott szendvics receptje változatlan: Tűzön grillezett marhahúspogácsa, füstölt bacon, olvasztot Habanero sajt, jalapeño paprika, fűszeres hagymaszirmok, érett paradicsom, ropogós jégsaláta és "mérges szósz", az előző burgerhez hasonlóan a klasszikus szezámmagos buciban.

Mindkét termék 4,49$-os (~990 HUF) áron kapható, de aki nem annyira éhes megveheti Junior változatban is, így csak 2.19$-t kell fizetnie (~500 HUF). A szendvicsek a megszokott csomagolás helyett ilyen vicces retro stílusú dobozban kapnak helyet. Mi is tudnánk örülni hasonló kezdeményezésnek, bár a meki mostani Best of M szavazására talán mondható hogy hasonlít ehhez.

Forrás: A Hamburger Today

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr306306345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása