1 tonnás sajtburger Minnesotában

2012. szeptember 07. - Feiertag Erik

Vasárnap a minnesotai Carlton közelében lévő Black Bear Casino Resort vendégei Guinnes rekord kísérletnek (és sikernek) lehettek tanúi, és fogyasztói. A hotelnél ugyanis elkészítették a világ legnagyobb baconös sajtburgerét.

A 10 láb (3 méter) átmérőjű óriás-szendvics elkészítéséhez több mint 27 kg bacont, 22 kg salátát, ugyanennyi hagymát, és 18 kg sajtot, valamint uborkát használtak fel. A húspogácsát négy órán át sütötték, és darut használtak a forgatásához. A kész szendvics 923,5 kg-ot nyomott (2014 font; USA-ban használatos mértékegység a "short ton", amit gyakran csak tonnának hívnak, ez 2000 font, innen az 1 tonnás rekord), több mint kétszer annyit, mint az eddigi rekorder, mely 881 font, azaz majdnem 400 kilogramm volt.

Philip Robertson, a Guinnes rekord képviselője igazolta a rekorddöntést, és megjegyezte, hogy a szendvics "figyelemre méltó csapatmunka eredménye", majd hozzátette: "és egyébként nagyon finom".

Forrás: Yahoo! News

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr266306377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása