Mediterrán Tavasz: Katalán Burger

2012. április 26. - Feiertag Erik

Érdekes dolgok folynak mostanában a mekinél. Csinálnak ilyen dupla sajtburger méretű szendvicseket, beletesznek valami tényleg nem mindennapi extrát, és kitolják a népnek 1000 forint környékén. Előbbi jó dolog, utóbbi viszont már annyira nem. Szerintem mindennek az alapja az, hogy megpróbálnak prémium étteremmé válni - ami valljuk be, Kelet-Európában gyorsétteremláncként nem kis feladat mert az emberekben van valamiféle előítélet az ilyen helyekkel szemben: Ez nem lehet prémium, hisz szemét gyorskaját árul. Ők azért megpróbálják, és promócióról promócióra csalódást okoznak az ár/érték aránnyal.

katalán2012.PNGPedig amúgy a szendvics nem rossz, igaz, nem is valami egetrengető. Ha akkora lenne, mint az Angus XT (ami a hús miatt sokkal inkább prémium lehet mint bármelyik meki burger), akkor király lenne, mert jól is lehetne lakni vele ideig-óráig. De így csak kb. előételnek jó.

Két marhahúspogácsa, egy szelet sajt ami teljesen elvész a többi közt, saláta, kukorica, szalámi, majonéz meg ketchup, bár utóbbiban nem vagyok biztos, mert egyáltalán nem emlékezetes az íze. A szalámi ad az egésznek egy jó fajta mellékízt, érzed a marhahúst a szalámival keveredve, ez így baromi jó. A kukorica is ott van általában, ős is pozitív irányba befolyásolja a dolgokat, a két szósz pedig ahogy kicsit fentebb említettem, mintha ott se lenne.

Ezt a szalámi dolgot több szendvicsben is használhatnák, bár akkor elveszne az újdonság értéke. Finomnak finom a dolog, de nem éri meg az árát mert nagyon kicsi. Ha nagy meki fanok vagytok, vagy ha nektek is gyorskajás blogotok van akkor megéri, de egyébként nem. Ugyanabból a pénzből inkább nyomjatok egy Angus XT-t vagy egy MegaPocketet. Menüzni nem fontos, mert simán csúszik, talán akkor is nyelhető ha az egészet egyszerre a szátokba tömitek.

A McDonald's bohóca lassan nagyon is illeni fog az étteremlánchoz, mert már tényleg vicc kategória, hogy 1000 forintért ekkora szendvicseket adnak. Legyen 4/5. Felet azért mert bár finom, nem kiemelkedő, és egy felet azért, mert az ár/érték aránya, hát hogy is mondjam diplomatikusan... Nem túl acélos. Kevésbé diplomatikusan azt mondanám, hogy gyakorlatilag nincs neki.

Az pedig már tényleg röhej, hogy egyszerre kezdem kólával tölteni a normál meg a nagy menü poharát, és utóbbi telik meg előbb.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr696306425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása