Mediterrán tavasz

2012. március 29. - Feiertag Erik

Twisterekkel tarkított heteim ellenére, azért csak-csak figyelem a McDonald's-ek kínálatát, a falra függesztett aktuális-ajánlat-jelző "zászlókat". Hiába vannak lefoglalva ízlelőbimbóim, azért az újdonságokat ki kell tenni, és meg kell írni. Amikor pár napja az egyik mekin ELFOGYOTT matricával ellátott Best of M szendvicset láttam, sejtettem, hogy valami készülődik. De azt nem, hogy ilyen hamar eljön a napja. BUMM! Itt a Mediterrán Tavasz!

mediterrán_tavasz.PNG


Görög Klasszik: Az éves Görög burger. Ezzel le is tudhatnánk. Ha jól emlékszem, tavaly is volt ilyen, és ahogy elnézem a tavalyi beharangozó posztot, emlékeim nem csalnak. Még a név is egyezik. Tzatziki, feta sajt, olívabogyó, kígyóuborka, paradicsom, hagyma, saláta és marhahúspogácsa fűszeres buciban. Két hete volt Görög Twister, most van Görög burger. Egy hónap múlva lehet, hogy a BK betámad egy Görög Whopperrel? Reméljük nem...

Olasz Caprese: A másik nemzet ezúttal az Olasz, és ez már tényleg tartogat némi újdonságot. Már a buci is egésze új dolog, a kép alapján könnyen tűnhet ciabattának, de szerintem csak búzadaráról van szó, bár a kép alapján nehéz megítélni. Minden esetre a briós forma biztosan mindenkinek eszébe juttatja a gyerekkorát. Persze nem csak e miatt különleges. A sajt ezúttal mozzarella, én nem igazán emlékszem, hogy használták volna korábban. Két szószt kapunk, egy fehéret, ami valami fűszeres tejfölös dolog lehet, meg egy éjfeketét, balzsamecetkrémet. A két öntet alulra és felülre került, reméljük, az első harapástól nem fog kicsúszni a tartalom a bucik közül. Ezen kívül saláta, paradicsom és marhahúspogácsa kapott helyet. Jónak ígérkezik, és jó drágának persze.

Snack gyanánt garnélákat vehetünk öt darabos kiszerelésben koktélszósszal, vagy négy mozzarellafalatot tunkolhatunk mediterrán szószba, az ügyeletes krumpli pedig "burgonyacsíkok" névre hallgat.

Így elsőre jól hangzik, aztán majd kiderül, hogy a valóságban milyen. Van egy tippem a méretre nézve, azon belül is az apróságra, de azért remélem, pozitívan csalódom majd. Egyébként ügyesen figyeltek a konkurenciára, és nem támadtak csirkés menüvel, ha a KFC úgyis minden héten megteszi azt. Nem érdemes vele birokra kelni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr516306443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása