Mediterrán Hetek 2.

2011. augusztus 13. - Feiertag Erik

 Ahogyan azt a meki prémium akcióitól már megszokhatjuk, a Mediterrán Hetek is két felvonással jelentkezik. Először az Olasz, és a Spanyol ízek voltak terítéken, most azonban megérkezett a Francia és a Görög képviselet. Továbbra is csak marhahúsos szendvicseket kínál az étterem, ami meglehetősen fura, tekintve, hogy általában a négy szendvicsből egy vagy kettő más állat húsával érkezik. Egy kicsit maguk alatt vágják a fát, de hát ők tudják.

Francia Gourmet: Volt már Gourmet szendvics pár hónapja, ha jól emlékszem (és elolvastam a róla szóló postot, úgyhogy biztos jól emlékszem), ott a sajt dominált, nagyon durván. Ez valamennyire most is jelen van, lévén a marhahús, a saláta, a paradicsom, és a sült hagyma mellett sajt, és sajtszósz kerül a burgerbe. Egész jól hangzik, főleg a sült hagyma, ha sikerül jó ropogósra csinálniuk. A buci semmi extra, szezámmagos és a tetejének kicsit fura formája van, de ízben ez egyáltalán nem számít. A dolog ott csúszhat el szerintem, ha túl erősek lesznek a sajtok együtt, és mindent elnyomnak, amire minden esély megvan, lévén se a saláta, se a paradicsom, se a sült hagyma nem egy erős íz. Talán együtt ellenállhatnak, és a marhahússal vállvetve egy csodás szendvicset eredményezhetnek. Majd meglátjuk.

Görög Klasszik: Szerintem nem telt még el év Görög szendvics nélkül. Idén is volt rá példa már, igaz, az McWrap volt, de a KFC is csinált hasonló akciót. Minden esetre, kicsit sok kezd lenni már, talán a Mexikói ízesítés az, ami még ennyire elterjedt a gyors éttermek körében. Ha Görög, akkor tzatziki szósz, meg feta sajt, bár ezúttal becsúszott egy kis olívabogyó is, utóbbi mindenképpen dicséretes, nem mindennapi szereplő. Ezzel ki is fújt az extrák sora, saláta, paradicsom, kígyóuborka, lila hagyma, meg zöldfűszeres buci, amit jó lenne ha hanyagolnának kicsit, mert ízt nem ad hozzá, de a kezet remekül összekeni. Itt is csak azt tudom mondani, mint fentebb, hogy ha a sajt nem nyom el mindent az erős ízével (és a feta sajtnak elég erős íze van), akkor egy nagyon jó szendvics lehet - azoknak, akik szeretik az olívabogyót.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr296306543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása