Csirke vagy marha? Legyen mindkettő! - Big Kingek

2016. augusztus 18. - Feiertag Erik

Év elején hozta be Magyarországra a Burger King saját Big Mac verzióját Big King néven, pár hete pedig megérkezett a csirkehúsos változat is. A siker hátterében vélhetően az árazás állhat, hisz sikerült alávágni a Meki klasszikusának. Végre mi is kipróbáltuk, sőt, összeraktunk egy Mix King verziót is belőlük!

img_20160813_145747_custom.jpg

A két burger összetétele a húst leszámítva (marhahúspogácsa, illetve panírozott csirke) megegyezik: egy szelet sajt, némi saláta, hagyma, uborka, és a titokzatos szósz. Megjelenés terén abszolút a Big Mac-et idézi, ez az emeletes kialakítás már-már védjegye a McDonald's legismertebb termékének. Sajnos ez a méretére is igaz, ezúttal is kissé túlzásnak éreztük a "big" szót a névben.

Mindkét Big King elég kiegyensúlyozott szendvics. Az összetevők szinte mindig kellemesen érződnek, talán a szósz a legdominánsabb, de mégsem nyom el semmit. Ez egyébként egy enyhén savankás öntet, valójában az egyetlen dolog, ami a Mekiétől kissé eltérő ízt kölcsönöz a BK termékének.

Nem sűrűn írunk ilyet, de nekünk a csirkés ízlett jobban. A hús erőteljesebb, a marhapogácsák kissé elvesznek a sok zsemle közt. Persze az igazi kedvencünk a saját Mix King verziónk volt, melybe mindkét húsból került egy-egy szelet.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr4710423482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása