Belibáztunk a Mekiben

2015. október 16. - Feiertag Erik

2008 óta minden évben jelentkezik a McDonald's valamilyen magyaros promócióval, aminek legsikeresebb terméke a tavalyi libamájas burger volt. Nem véletlen, hogy a múlthéten indult Magyar Hetek keretén belül még libásabb szendvicsek kerültek forgalomba, melyeket mind ki is próbáltunk!

magyar_hetek_libaburger_lilakaposztaval_marhaburger_sult_libamajjal_mcdonalds_meki_2015_2.jpg

A tavalyi sztár, a Marhaburger Sült Libamájjal kissé megújulva tért vissza: marhahúspogácsa és libamáj mellett ezúttal madársaláta, csípős zöldpaprika, grillezett hagyma, és egy négyféle bors, tejföl, valamint mustár felhasználásával készült szósz kapott helyet. A Libaburger Lilakáposztával libacombpogácsával kíván hódítan, melyen kívül lilakáposzta, grillezett hagyma, zöldfűszeres szósz, madársaláta és rozmaring található meg benne.

magyar_hetek_libaburger_lilakaposztaval_marhaburger_sult_libamajjal_mcdonalds_meki_2015.jpg

Szerintem kezdjük az egyetlen dologgal, ami nem tetszett: kicsik. Mindkét szendvics McRoyal méretű bucit használ, amihez igazodnak az összetevők mennyiségei is. A két burger együtt már úgy-ahogy laktató, de ezen a téren a konkurencia most erősebb, még ha az alapanyagok terén most a Meki húzott igazán erőset.

magyar_hetek_libaburger_lilakaposztaval_marhaburger_sult_libamajjal_mcdonalds_meki_2015_1.jpg

A máj egészen puhára van sütve, és bár nem tölti ki az egész szendvicset, összességében sokat hozzátesz a termékhez. A szósz hasonló a tavalyihoz, nem rossz, szerencsére nem vitték túlzásba, ahogy a többi összetevőt sem. Egyértelműen a hús és a máj dominál, az erőspaprika pedig meglepően csípős, noha nem lesz maradandó élmény az ereje.

magyar_hetek_libaburger_lilakaposztaval_marhaburger_sult_libamajjal_mcdonalds_meki_2015_3.jpg

A libaburgerben abszolút az édeskés lilakáposzta dominál, melynek meglepően házias íze van, ezt nagyon eltalálták. A hús kicsit kemény, de nem zavaróan, végül is együtt lehet vele élni. Ezeket leszámítva semmi sem érződött ki, így nem lett elnyomva a lényeg.

magyar_hetek_libaburger_lilakaposztaval_marhaburger_sult_libamajjal_mcdonalds_meki_2015_4.jpg

Mindkét szendvics kellően különleges, az összetevők pedig jól kiegészítik egymást, noha egy-két alapanyag kissé háttérbe szorul. Hogy melyiket ajánlanám? Leginkább mindkettőt, mert egyel elég nehéz lenne jóllakni sajnos.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr527968326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása