Street Burger #3: Ez lehet a legolcsóbb hamburger Budán - King Burger

2015. május 07. - Feiertag Erik

Nem rég nyitott a Móricz Zsigmond körtéren a Pizza King hamburgerezőt King Burger néven. A hely nevébe ne menjünk bele, abba viszont sokkal inkább, mivel hirdeti magát: 390 forintról indul a hamburger, a menü pedig 990-be kerül nagyobb hamburgerrel és pár kiegészítővel. Ár/érték bajnok vagy szörnyű próbálkozás? Most kiderül!

king_burger_buffalo_03.jpg

Az étlapon alapvetően hat hamburger szerepel, én egy ilyen standard összeállításnak tűnő Buffalo Burgert támadtam meg kis méretben. Így 390 forintért egy marhahúspogácsa, saláta, paradicsom, hagyma, sajt, King Burger szósz meg persze a buci járt.

king_burger_buffalo_00.jpg

A szendvics papírba csomagolva érkezik, melyet átszúrtak egy farúddal (vagy mivel). Ez így tetszett, szépen egybetartja a dolgot, a papír sem akar szanaszét nyílni amíg mi nem akarjuk, könnyen szállíthatóvá teszi a terméket. Kibontás után egy elég kis burgert kapunk, bár ennyi pénzért rendben van. A Big Mac szerintem egy kicsit nagyobb nála, de nem túlzás azt mondani hogy körülbelül egy méret.

king_burger_buffalo_04.jpg

Sajnos a hús nemtölti ki teljesen a bucit, de annyira azért nem kicsi, hogy ne jusson minden falatba. Ez egyébként kissé visszafogottan fűszerezett, korrekt ízvilágú darab. Ettem már jobbat nála, de azért a Street Gourmet megoldását oda-vissza veri. A King Burger szószból viszont nem sokat éreztem, talán valami mustáros jellegű ízt kölcsönzött néhány falatnak, de ezt leszámítva semmi. A buci puffancsosan barna, elég édes, amolyan retro hamburger hangulatot ad a terméknek.

king_burger_buffalo_06.jpg

Összességében korrekt szendvicset kaptam a pénzemért, nem mondom hogy ez innentől referenciapont lesz, de ha úgy adódik be lehet ugrani egy gyors ebédre. Maga az étterem egyébként kicsi, de hangulatos. A sarokban sport megy a tévén, a falakat pedig minden féle amerikai focis motívum borítja, úgyhogy nem csak a névben sikerült megfogni a Burger King hangulatot. Hamburgerek mellett kínálnak burritot és különböző tortillákat, valamint desszerteket, úgyhogy van miből válogatni.

king_burger_buffalo_11.jpg

Aki Swarm vagy FourSquare alapján keresi a helyet, szépen el fog tévedni, ugyanis itt rossz cím szerepel. A tér íves oldalán, a macskaköves útnál van, ahol nem is olyan régen még SubWay volt. Egészen pontosan a 11-es szám alatt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr367436098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása