Ő haragszik ránk, mi örülünk neki - Angry Whopper

2013. július 04. - Feiertag Erik

A Burger King legújabb, két pólusú promóciójának keretében végre hazánkba is megérkezett az Angry Whopper. Bár a külföldön klasszikussá vált termék neve manapság más asszociációkat vonz, a szendvics maximálisan hozza a BK hangulatot, pont annyi újítással, hogy ne szürküljön bele a kínálatba.

Angry whopper banner.png

A szendvics már az összetevők felsorolásakor nagyon ígéretesnek tűnt, szerencsére nem keltett csalódást. Az alap Whopper összetevők (paradicsom, marhahúspogácsa, saláta, majonéz, ketchup) hozták a kötelezőt, az extra dolgok pedig sikeresen beemelték a jobb fajta promóciós burgerek közé. A jalapeño csíp, a csilis sajt már nem annyira, együtt azonban egész jók, bár nem az a nyelvrohasztó fajta. Aki utóbbira vágyik, annál valószínűleg nem csak a Whopper lesz mérges.

smallWP_20130629_006.jpg

Nem esett még szó a kis hagymadarabokról. Ezek is nagyon jók, végig érződnek, de azért érdemes magában is megkóstolni egyet (a következő kép a tanúja, hogy én is így tettem.) Arra számítottam, teljesen olyan lesz mint a hagymakarikák, azonban ezt félbeharapva, vagy a panírt lekaparva előbbivel ellentétben valódi hagyma tárul a szemünk elé, és ez egyébként ízben is manifesztálódik; nem mondom, hogy ég és föld, de mindenképpen jobbak az Angry Whopper hagymálványai.

smallWP_20130629_002.jpg

Miközben ettem a szendvicset, maximálisan meg voltam elégedve. Úgy álltam fel, hogy basszus, ez egy 5/5 burger lett, csont nélkül, csak akkor lehetett volna jobb, ha Angus hús kerül bele, viszont ezt a plakátok tanúsága szerint már nem árusítja az étteremlánc. Aztán eltelt egy fél óra, és a számban maradt íz egyáltalán nem volt különleges. Gyakorlatilag minden csípős BK burger után ezt érzem.

smallWP_20130629_007(2).jpg

Igazából nem tudom, ez pozitívum vagy negatívum. Mert pozitív, hogy ennyi szokatlan összetevő ellenére Burger Kinges maradt a szendvics, az viszont negatívum, hogy a promóciós burger után egy sima Jalapeños Whopper (most nem ugrik be a fantázianeve) íze marad a számban. Talán pont a paprika az oka ennek, elég intenzív, hangsúlyos a csípést leszámítva is.

smallWP_20130629_020.jpg

De az ember nem azért eszik, hogy milyen jó lesz fél óra múlva körbenyalnia a fogait, hanem a pillanatnyi benyomás, az akkor tapasztalt ízek összhatása a lényeg, ebben pedig az Angry Whopper maximálisan helyt állt. Nem egy ultraegzotikus, brutálkülönleges valami, de néha az egyszerűbb jobb, és azért mégis csak, 2008-as USA beli debütálása után végre hazánkba is megérkezett az Angry Whopper - még ha a bacon útközben ki is maradt. Ennél fogva nekem megér egy 5/5-öt, bátran ajánlom mindenkinek.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr106306255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása