Pepedillas

2023. június 15. - Feiertag Erik

A mexikói konyha már nem először teszi tiszteletét a Don Pepében, elég csak nagy kedvencemre, a Mint a moziban pizzára gondolni, de volt már ezernyi hasonló tematikájú étel a kínálatban. Ezúttal sajátos névvel, de lényegében quesadillákat kóstolhatunk meg.

pepedillas_don_pepe_mexikoi_quesadilla_chorizo_madartej_desszert_6.jpeg

A Pepedillas széria tagjai közt lényegében a hús jelent különbséget, leszámítva a sajtimádó, és persze a vegán variánst. Utóbbiban az állati eredetű alapanyagok vegán összetevőkkel lettek helyettesítve, előbbi pedig sok féle sajttal készül. Én a Chorizós kiadást kóstoltam, amiben a kolbászon kívül sajtkrém, jalapeno, vörösbab, kukorica, kaliforniai paprika, taco fűszer, cheddar és guacamole szószok, valamint mozzarella van. Méretét tekintve L és XL közül választhatunk, melyek ára egységesen  2790 és 4890 forint.

Ahogy a képeken is látható, a tálalás teszi igazából többé sima quesadillánál ezt az ételkategóriát: a tetejére ugyanis sajt és jalapeno kerül, extrán ínycsiklandóvá téve a látványt. Ízek tekintetében nem kell nagy meglepetésre számítani, egy kellemesen csípős, mexikói raguról beszélünk, melyben minden összetevőnek meg van a maga szerepe. A chorizo szerintem kifejezetten illik a műfajhoz, de marhahússal lehet picit laktatóbb az L-es adag.

És ha már a kisebb variánst kértem, megkóstoltam a szezonális étlap egyik érdekességét is: a Máshogy Madártej igazán különleges desszert, lényegében egy édeskés leves, ugyanakkor a klasszikus desszertet jól feldobja a karamell és a pirított mandula. Ráadásul a sodón is alakítottak picit, volt egy kis citrusos, talán mangós beütése, nekem nagyon bejött, simán el tudnám képzelni akár Aranygaluskával is. Kapunk hozzá némi tejszínhabot is, ami viszont annyira nem működik szerintem, kicsit hiányzott a hagyományos madártej hab, de ezt leszámítva tényleg igazi ízélményről beszélhetünk.

pepedillas_don_pepe_mexikoi_quesadilla_chorizo_madartej_desszert_8.jpeg

Összességében a Pepedillas remek újítás az étlapon, a mexikói ízek szerelmesei biztosan imádni fogják, és jó ötleg a két méret is, így a nagyobb étkűek is jóllakhatnak, és a kevésbé éhesek sem érzik úgy, hogy túl nagy fába vágták a fejszéjüket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr8518146910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása