Megjavították a Cheddar Cheese Lovert!

2022. szeptember 07. - Feiertag Erik

Avagy új, hasonló szellemiségű szendvics váltotta a bántóan cheddaros ízvilágú burgert, amit újdonságából adódóan nyilván meg is kóstoltam!

burger_king_mac_cheese_lover_szendvics_chili_2690_forint.jpeg

Sajtos makarónival, avagy Mac & Cheese-zel készülő hamburger itthon már nem akkora újdonság, de azért korántsem hétköznapi, főleg ha a gyorséttermek kínálatát vesszük alapul. A Cheddar Cheese Loverhez hasonlóan ennek is egy panírozott pogácsa a különlegessége, csak míg ott ez egy szelet cheddar sajt volt, addig az itt az előbb említett sajtos tésztát kapjuk meg ilyen formán. Ezen kívül saláta, ketchup, pirított hagyma és chili cheese szósz kerül bele. Már nem emlékszem mennyit fizettem érte, de Woltról gyorsan leloptam, hogy akár marhával, akár növényi húspótlóval kérjük, egységesen 2690 forintba kerül.

A bevezetőben már rátértem mi volt a baj a Cheddaros szendviccsel: egyszerűen túl sok volt ennek a sajtnak az erőteljes íze, mindent kellemetlenül elnyomott. Ezúttal ilyesmivel nem kell számolni, hiszen

a makarónis pogácsa nagyon visszafogott, ízvilágánál sokkal inkább krémessége érvényesül,

még a tésztát sem rágjuk benne hanem csak így elolvad az ember szájában.

A többi összetevő hozza a szokásosat, én mondjuk örültem volna ha a véknya Whopper hús helyett azt a remek viszkis szendvicsben is használt vaskosabbat kapjuk, de így sincs okom panaszra. A pirított hagyma ezúttal is meglepően jól működött, ugyanakkor talán a csilis sajtszósz lehetett volna valamivel dominánsabb, viszont akkor elvesztettük volna ennek az ételnek az egyediségét, hiszen csak egy újabb Chili Cheese szendvics lenne ahol megint csak az öntet viszi a prímet.

burger_king_mac_cheese_lover_szendvics_chili_2690_forint_1.jpeg

Elég jókat írtam róla az előbb, de azért korántsem fogunk szerintem időtlen klasszikusként hivatkozni rá, csak egy újabb elsőzés a Burger King részéről, ami jobban sült el mint annak idején a pulled porkos szendvicsek bevezetése. Azt mondanám, hogy ha a hirdetések meg a fentiek alapján érdekel, akkor érdemes kipróbálni, amúgy meg inkább addig faljátok a King's Whisky BBQ-t, amíg lehet, mert annál jobb nemigen van a kínálatban, mióta kiherélték a Bacon Kinget. *Közben egy olvasó felhívta a figyelmem, hogy a Bacon King már egy ideje ismét a régi összetevőkkel érhető el, ezúton is köszönöm a pontosítást!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr8717926119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása