Kuba nemzeti hamburgerévé kéne választani! - Cuba Libre Burger

2021. május 19. - Feiertag Erik

A Don Pepe előszeretettel használ jól bevált recepteket más ételkategóriákban, és most nem a rakott krumplis pizzára gondolok, hanem például a korábbi szendvicsek, tekercsek és más hasonló finomságok hamburgerré tételére. Ilyen fúziós étel a Cuba Libre Burger is, mely néhány éve kézműves extra szendvicsként látta meg a napvilágot, most pedig az év eddigi legkirályabb hamburgereként rendelhető május végéig!

20210513_165513-01.jpeg

A névadó koktélhoz nem sokban hasonlító feltétezés, vagy éppen beltétezés már ránézésre is impozáns: cheddar szósszal, rukkolával, paradicsommal, lilahagymával, marhahússal, cheddar sajttal, chorizóval, főtt-füstölt tarjával, dijoni mustárral, és csemege uborkával készül, ráadásul most sem kell lemondanunk a zsenialisztikus DP burgonyáról és szószról. 2890 forintos árát talán jobban is el lehet költeni, de egy ilyen méretekkel és ízekkel rendelkező hamburger után biztos nem fogjuk sajnálni, hogy ebbe a vacsorába fektettünk.

A promóciós képeken lévő hamburger-torony hangulat ugyan elmaradt, de a rendelés példásan egyben volt, sok étteremben helyben fogyasztással sem ilyen ínycsiklandóak a szendvicsek. Ráadásul nem csak a látvány, a belbecs is szóra érdemes: a tarja talán kicsit háttérbe vonul, a fűszeres chorizo viszont végig jelen van, megtámogatva a mustár és a sajtszósz egyedi ízvilágával. Nem vész el persze a marhahús sem, illetve hozzátesznek az élményhez a zöldségek is. Külön kiemelném az uborkát, ami egy meglehetősen savanykás fajta, nekem kifejezetten tetszett, hogy ebből is egy ilyen agresszív, domináns variáns került bele.

Igazi fűszeres ízkavalkád tehát május hamburgere, mely abszolút képes megidézni a korábbi kézműves, ciabattás szendvicset, amit újragondoltak a Cuba Libre Burger megalkotásakor. Kifejezetten erős darab lett, aki tehát fogyaszt húst, annak ajánlott megkóstolnia; aki pedig nem, annak jó hír lehet, hogy jövőre vegán NEMMARHA pogácsával lesz kapható! De addig sem maradunk vegán hamburgerek nélkül, hiszen az előbb említett új, Planet Revolt féle "nemhúspogácsa" júniusban debütál, és onnantól várhatóan minden hónapban lesz valami vegán hamburger különlegesség a Don Pepe időszakos ajánlatai közt.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr3716565896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása