Állati különleges - Te Vadállat Burger

2020. január 06. - Feiertag Erik

Ha valahol, a Don Pepében lehet számítani arra, hogy időről-időre előkerül valami igazán érdekes burgerkülönlegesség. Kóstoltunk már pizzaburgert, struccburgert, speckó karácsonyi burgert, de muszáj megint felhoznom a brutális méretekkel és ízkavalkáddal rendelkező HamHotBurDogGert is. Az idei első szendvicsük simán beáll a sorba, hiszen nem csak izgalmas összetevőket vonultat fel, de azokat jól is használja.

img_20200104_192949-01.jpeg

A Te Vadállat Burger bőven rászolgál a nevére: az őzhúspogácsa mellett szarvaskolbász és füstölt vaddisznó sonka is kerül bele, plusz paradicsom, rukkola, pirított hagyma, füstölt mozzarella, némi mascarpone és céklás barbecue szósz. A köret a szokásos DP burgonya, a hozzá járó öntet viszont ezúttal a szendvicsben is megtalálható céklás BBQ. 2890 forint azért nem kevés egy hamburgerért, de azért a sok vadhússal némileg rászolgált a magasabb árra, ráadásul aki ezzel az adaggal nem lakik jól, az nem is tudom mit vár egy étteremtől.

img_20200104_193239-01.jpeg

Őszintén szólva nem éreztem ki kifejezetten a vadakat az ételben, a húspogácsa talán picit tömörebb volt a megszokottnál, de mindenképp ízletesek voltak. A sonka veszett el kicsit a tömegben, melyet az őzpogácsa és a céklás BBQ uralt. A pirított hagyma nagyon eltűnt ételben, a roszogása sem rémlik most hirtelen, talán felpuhult a mascarponéban. Utóbbi egyébként bár magában teljesen íztelen, a szendvicsben meglepően jól működik, elveszi az erőteljesebb összetevők élét, a barbecue öntet például - főleg azoknak, akik nem kedvelik a zöldséget - elég éles tud lenni néha, de a sajttal keveredve ennek alig maradt nyoma.

img_20200104_193358-01.jpeg

Mivel a burgonya mellé egy kis tálkában külön járt ebből a vöröses-lilás szószból, könnyen megkóstolhattam magában is. Egész sok ételben használja egy ideje a Don Pepe, például a vegán szekcióban is megtalálható itt-ott, így örültem, hogy extra ízek nélkül is kipróbálhatom. Hát ízlések és pofonok, egyszerűen nem tudom eldönteni, mennyire ajánlanám. Az biztos, hogy megosztó ízvilága van, nagyon kicsit pikáns, talán a háttérben kesernyés is. Az első nyalintás után kiszaladtam volna a világból, a hamburgerben viszont később mégis jól működött, ahogyan a burgonyával együtt is ízletes volt. 

img_20200104_193204-01.jpeg

Összességében egy igazán különleges hamburgert kaptunk januárra a Don Pepétől, mely nem csak összetevőiben, de ízvilágában is újat, vagy legalábbis ritkán kóstoltat alkot. Aki szereti a szokatlant, annak érdemes tenni vele egy próbát. A  céklás BBQ használata merész húzás volt, remélem ez üzenet a jövőre nézve is, és lesz még pár hasonlóan megosztóbb, egyedi ötlete a láncnak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr4515394292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása