Érdemes volt váltani? - Tüzes Grillcsirke San Francisco tésztával

2019. október 14. - Feiertag Erik

60 év után váltott receptet a Pizza Hut néhány hete, amikor lecserélte tésztáját az új, San Francisco névre keresztelt variánsra. Megkóstoltuk, méghozzá az egyik új feltétkombinációval, a Tüzes Grillcsirkével!

img_20191005_160839-01.jpeg

1958 óta változatlan receptúra alapján készültek a Pizza Hut hagyományos tésztái, most azonban úgy érezték, eljött a váltás ideje. Az 1849-ben San Franciscóban, egy helyi pék által először elkészített, egyedi élsztővel készülő tésztát közel 50 évig senki sem tudta leutánozni, ma viszont már megvannak az eszközök és az alapanyagok, hogy akár gyorséttermi, például Pizza Hut Express körülmények közt is megtegyék ezt.

Az új tészta ropogósabb, könnyedebb, de kaptunk már elégedetlenkedő olvasói levelet, így nem biztos, hogy mindenkinek ízleni fog. Mi egy fent is említett Express étteremben kóstoltuk, ahol alig 5 perc alatt el is készült az étel. Friss, forró volt az első falat, hiszen sikerült hamar leülnünk vele (ami az Arena Mallban igazán ritka alkalom!). Az új tészta kicsit talán kenyér szerűbb, lazább, ugyanakkor házhozszállítással, vagy ha kicsit többet hagyjuk állni, talán könnyebben kiszárad. A korábbi változat kicsit talán tömörebb textúrája nekünk mondjuk jobban tetszett, de frissen, melegen ezzel sem volt gondunk, szóval ettől függetlenül szeretni fogjuk a Pizza Hut termékeit.

img_20191005_160853-01.jpeg

Na de feltét is került rá: méghozzá az egyik új kombináció, a Tüzes Grillcsirkés, ami bacont, mozzarella golyókat, reszelt mozzarellát, paradicsomszószt, és a nyilvánvaló grillezett csirkehúst jelenti. A tüzestől messze áll, egyáltalán nem csíp, azonban a sajtok, a csirke és a szósz ízletes végeredményt alkot. Nem mondanánk különlegesnek, de kellemes darab, érdemes bevállalni, ha a sima olaszkolbászostól eltérő, de mégsem teljesen más hangulatra vágyunk.

img_20191005_160908-01.jpeg

Az új tészta tehát szerintünk nem olyan jó mint a régi volt, de ettől még bőven elég jó, hogy ne tegyük tiltólistára a láncot. És így némileg mást kínálnak, mint a többi pizzéria, hiszen a konkurencia jellemzően másmilyen receptet használ, mint az új San Francisco tészta a Pizza Hutban.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr8115220624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása