20 centi fullra töltve! - Tölcsibe

2018. július 09. - Feiertag Erik

Szeretünk új dolgokat kóstolni, ám ez a legtöbb esetben csak valami különlegesebb ízesítésű hamburgert vagy hasonlót jelent, így érthető, hogy nagyon lelkesek vagyunk, ha valaki olyan, Amerikában elég népszerű ételt igyekszik meghonosítani, mint a töltött gofritölcsérek. A körülbelül két hete nyílt Tölcsibe pedig épp ezt teszi.

img_20180707_183000-01.jpeg

A Wesselényi utcában található étterem nem túl nagy, kínálata nem túl széles, amit ad, azt viszont kifejezetten jól csinálja: sós gofri tölcséreket töltenek meg minden földi jóval, melyek egyetlen közös pontja a gazdagon fűszerezett, közvetlen sütés előtt panírozott csirke. Egyelőre öt variáció közül lehet választani, melyek közt megtalálható a talán kommerszebbnek mondható, de nagyon minőségi szósszal készülő BBQ kiadás is, azonban vannak olyan különleges darabok, mint a házi sajt szósszal készülő Jalapeno-Cheddar, vagy amit mi is ettünk, a Kapor-Ranch kiadás kaporral és fokhagymás öntettel. A tervek szerint egyébként, vélhetőleg augusztustól, havonta kapunk majd egy-egy új darabot, melyek az étlap legkevésbé népszerű tagjai helyet vehetik át.

Klasszikus Spicy BBQ: 120 g panírozott csirkemell filé, jégsaláta, lilahagyma, amerikai BBQ szósz sós gofri tölcsérben

Mediterrán Salsa-Koriander: 120 g panírozott csirkemell filé, lilahagyma, kígyóuborka, salsa-koriander szósz sós gofri tölcsérben

Kapor-Ranch: 120 g panírozott csirkemell filé, petrezselyem, kapor, snidling, újhagyma, író-fokhagyma szósz sós gofri tölcsérben

Amerikai Coleslaw: 120 g panírozott csirkemell filé, enyhén majonézes káposztasaláta, egy pici amerikai BBQ szósz szósz sós gofri tölcsérben

Jalapeno-Cheddar: 120 g panírozott csirkemell filé, saját recept alapján készült eredeti cheddar szósz, jalapeno paprika, frissen vágott újhagyma, tortilla chips sós gofri tölcsérben

Az étel nagyjából 10 perc alatt készül el, ez szerintünk simán vállalható, az adag pedig elég laktató, noha kidurranni nem fogunk tőle. Baráti beszélgetések, sörözések mellé ezek tökéletes méretek, nagyobb étkűek pedig akár több ízre is kivethetik hálójukat, vagy 300 forintért kérhetnek hozzá burgonyát/nachos-t. Nagyon szerettük a sós ostyát, de a több felé fűszer felhasználásával készült csirke is ízlett, melyet remekül kiegészített az öntettel elkeveredő kapor és többi összetevő.

Ezen kívül megkóstoltunk két szószt: az egyik a Jalapeno-Cheddar tölcsérbe is kerülő sajtos öntet, a másik pedig az egyetlen nem saját készítésű darab, az Amerikából érkező BBQ szósz. Mindkettő nagyon jó, előbbi elképesztően cheddaros ízvilággal rendelkezik, krumplihoz viszont nem éreztük elég sűrűnek, utóbbi pedig talán a legjobb BBQ amit eddig kóstoltunk: füstös, édeskés és pikáns egyszerre, méghozzá tökéletes arányban. Mindezt némi málna szörppel öblítettük le, ami szintén elég jól sikerült, ráadásul helyben főzik.

Beszélgettünk kicsit a tulajjal is, akinek elég sok terve van a jövőre nézve, ha minden jól megy, később lesz például food truck, ami kifejezetten illik az étterem koncepciójához. Nem szeretnénk lelőni minden poént, legyen elég annyi, hogy érdemes lesz szurkolni kicsit a Tölcsibe sikerének.

img_20180707_193235-01.jpeg

Már csak azért is, mert az étel amit árulnak elég jó. Nem fogunk elájulni az ízorgiától de ez nem is célja a helynek, egyszerűen egy jó éttermecske szeretne lenni, ahova jó beülni és egy kis különlegességet kóstolni. Ezt pedig abszolút hozza, így szerintünk mindenkinek érdemes beülni egy tölcsérre ha kicsit is útba tudja ejteni.

Itt kóstoltuk:

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr614102393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása