Működhet egy pizza desszertként?

2018. május 27. - Feiertag Erik

A Don Pepe idei extra pizzái eddig sorra meghökkentőek: két szintes cheddaros-marhás darabbal indult az év, aztán jött a középen szószos tálkával készülő nachos tál, most pedig a desszert kategóriát hódítják meg egy érdekes összeállítással.

img_20180526_122838-01.jpeg

Ami egyébként nem is annyira eredeti, mint ahogyan sok gasztroblogger tálalja, hiszen vannak kisebb pizzériák, ahol már korábban is elgurult a gyógyszer, és azóta is kapható nutellával kent pizza, azonban tudomásunk szerint a Don Pepe az első a nagyok közül, aki ilyesmivel próbálkozik, így az ő változatuk hódíthat magának nagyobb rajongó tábort. 2390 forintos árára ezúttal nem mondható semmilyen negatív jelző, hiszen egy ekkora édes pizzát azért jellemzően nem egyedül fogyaszt el az ember - bár mi pont így tettünk -, szóval egy 2-4 személyes desszertként is kezelhető.

Nutellán kívül némi eper és mentalevél, elég sok banán, és rengeteg pirított mandula kerül, legalábbis a mi darabunkra. A Menyecske utcában ismét kitett magáért a szakács, a feltét csurig volt jóságokkal, viszont az eper aránya talán lehetett volna picit jobb. Az ételen, ahogy az várható volt, a nutella dominál, melyet remekül kiegészít a többi összetevő. Mi mindig is hívei voltunk az őrültebb kreációknak, így csak ajánlani tudjuk ezt is, de csak hónap végéig, hiszen júniusban már nem lesz velünk.

img_20180516_155408-01.jpeg

Amit viszont egy hét múlva is megkóstolhatunk és igencsak hasonló ízvilággal rendelkezik, az a szezonális étlapon szereplő, 1190 forintos Nyaflaty. Ennek összevői megegyeznek a pizzáéval, illetve jár még mellé némi fehér csokis mousse. Összességében ez a változat nekünk jobban bejött, hiszen a csokikrém egy kicsit enyhített a nutella erőteljes ízvilágán, a tészta pedig egy kissé édes változat, eltérően a pizzáétól. Ráadásul ez simán egy emberes adag, ami akár a remek Chicken Caesar Revolution szendvics után is simán elfér a bendőben.

Itt kóstoltuk:

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr5214005794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása