Amerikai álom - Chicago Supreme XT és NY Deluxe

2018. május 05. - Feiertag Erik

Április közepén mutatkozott be a Burger King legfrissebb promóiója két egészen új burgerrel, melyek különböző árfekvéssel és húsokkal próbálják felhívni magukra a figyelmet. Megkóstoltuk őket, most pedig megírjuk, érdemes-e miattuk sorba állni!

img_20180421_181007-01.jpeg

A rövid válasz az, hogy igen, de ennél picit jobban kifejtésre fog kerülni a kérdés. A burgerek néhány apróbb eltérést leszámítva megegyeznek, a legnagyobb különbség a használt húsokban és az árazásban található:

Chicago Supreme XT: angus húspogácsa, mozzarella, bacon, saláta, paradicsom, pirított hagyma, szárított paradicsomos szósz parmezános zsemlében (1390/1890/2020 Ft)

New York Deluxe: panírozott csirkehús, mozzarella sajt, paradicsom, saláta, szárított paradicsomos szósz parmezános zsemlében (1890/2390/2520 Ft)

*(szendvics/menü/nagy menü ár)

Ennél fogva az ízek is nagyon hasonlóak. Mindkét szendvicset nagyrészt szósz uralja, mely abszolút olyan ízvilággal rendelkezik, amit néhány szem szárított paradicsomtól várna az ember. Teret hagy ugyanakkor a sajt számára, illetve a marhahúsos Chicago Supreme XT-ben a bacon sem vész el, kellemesen sóssá teszi az összképet. A pirított hagyma lehetett volna némileg ropogósabb, sajnos ezt eléggé eláztatta az öntet, noha fotózás nélkül egyből a szendvicseknek esve talán ez máshogy alakult volna.

Mind az Angus marha, mind a panírozott csirkehús jól működik a halovány parmezános zsemlékben. Utóbbi semmit sem tesz hozzá az összképhez, ha csak azt nem, hogy némileg prémiumabb küllemet kölcsönöz az ételnek. A burgerek egyébként papírba csomagolva érkeznek, tehát akár útközben is falhatóak, hátráltató kartondobozka egyáltalán nem jár hozzá.

Kellemes meglepetés tehát a Burger King amerikai szériája. Az összetevők listája alapján nem vártunk ennyire különleges burgert, és bár nem hozza le a csillagokat az égről, azért mégsem egy újabb kör Bacon King lett a nagy tavaszi újítás.

Itt kóstoltuk:

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr6813887174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása