Tavaly láthattunk már barbecue-s szendvicset a Don Pepében, akkor kacsahússal és füstölt mozzarellával keverve adta az étel gerincét. Ebben a hónapban egy némileg hasonló, de ha lehet még BBQ-sabb hangulatú darabbal készült az étterem, amit nekünk is ki kellett próbálni.
És milyen jól tettük! Az ezúttal is házhozszállítással érkezett és meglehetősen szépen egyben maradt BBQ Hot Chix lényege kitesz egy egész mondatot: roston sült csirkemell csíkok lilahagymával, baconkockával, mézes BBQ szósszal, paradicsom szósszal, kukoricás sajtszósszal, füstölt mozzarellával és pepperonchini csípős fűszerrel serpenyőben összeforgatva. És ezzel nincs vége, hiszen a szendvicsbe kerül még rukkola, paradiscsom, pirított hagyma és bacon.
Mindez 1880 forintért egy kiadós méretű ciabattában, és bár kipukkadni nem fogunk tőle, simán jól lehet lakni vele. Ez talán előny is, hiszen könnyebben be lehet tervezni valami jó kis desszertet, mint valamelyik méretes DP burger után, amihez egy szép adag burgonya is benne szokott lenni az árban.
De térjünk a lényegre: a BBQ Hot Chix nagyon jól működik, köszönhetően a rengeteg összeillő hozzávalónak. A szószok keveréke egy enyhén édeskés, BBQ hangulatú paradicosmos öntetet eredményez, mely a roston sült csirkével, a baconnel és az olykor feltűnő pirított hagymávla remek ízvilágot alkotnak. A csípős fűszerezés erősebb volt mint vártuk, de még így is inkább a pikáns kategóriába sorolnánk, szóval talán azoknak is ajánlható, akik kevésbé kedvelik az ilyesmit.
Talán az egyik kedvenc kézműves szendvicsünket tette le az asztalra áprílisban a Don Pepe. Mindenkinek, aki kicsit is szereti ezt a BBQ hangulatot, csak ajánlani tudjuk, hogy próbálja ki.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.