Május végén kóstoltuk a Don Pepe fenomenális Chili con carne pizzáját, és ahogy pár napja kedvenc Menyecske utcai éttermünkben lapozgattuk a kínálatot, arra gondoltunk, miért ne próbáljuk ki azt az ételt, ami az egyik kedvenc idei extra pizzánkat ihlette?
Az 1990 forintos áron kapható tex-mex különlegesség lényegében egy marhahúsos ragu kukoricával, vörösbabbal, jalapeno paprikával, hagymákkal, némi nachos-szal és tortillával, salsával és guacamole szószokkal, a tetejére pedig mozzarellát sütnek.
Ami a pizzánál kicsit visszafogott volt, vagyis a marhahús, az itt elég erőteljes, kvázi a gerincét adja a dolognak. A ragu ízletes és erőteljes, a különböző szószok csak emelnek az ízélményen. A csípősség néhol elég erőteljes, de sehol sem könnyeztük meg igazán az ételt; tetszett, hogy a jalapeno nem volt a raguba keverve, így magunk választhattuk meg, mikor kérünk egy kis plusz erőt a falatunkba.
A mozzarella is jól működött, de talán egy ilyen mexikói ételnél a cheddar lett volna a tökéletes választás, noha így sem panaszkodhatunk. Amit még fontos kiemelni, hogy a viszonylag kis méretű tányér ellenére az étel nagyon laktató, a vége felé már-már mi is gondban voltunk vele.
Összességében kellemes élmény volt a Don Pepe féle chili con carne, úgyhogy ha nincs a közelben mexikóira szakosodott étterem, érdemes tenni vele egy próbát. Hasonló témában korábban a Mexikói Pizzahajót és a Mexikói Piadinát is kóstoltuk, ezek közül inkább az első ajánlott, de utóbbi sem rossz választás.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.