Mexikói különlegességek a Don Pepében

2015. december 28. - Feiertag Erik

Elég sok mexikói stílusú ételt árul a Don Pepe, van quesadilla és taco tál is, de mi most nem ezekre fogunk fókuszálni, hanem a formabontóbb darabokra: a Piadinára és a Pizzahajóra.

wp_20151213_19_48_22_pro.jpg

Mindkét termékkategóriának van mexikói változata, és bár pizzatészta alapúak, eléggé eltérnek egymástól. A Mexikói Piadina egy pizzalepény, melyre vörösbab, kukorica, marhahús, paradicsom, ruccola, taco fűszer, avokádó krém, mozzarella és jalapeno paprika kerül, és félbehajtják, a Mex Beef Pizzahajó esetében viszont egy tányért formáznak a tésztából, melyet mozzarellával elősütnek, majd telerakják marhahússal, vörösbabbal, kukoricával, cheddar szósszal, kaliforniai paprikával, lila hagymával, fokhagymával és jalapeno paprikával.

Mindkét ételről elmondható, hogy nem túl csípősek. Amikor épp jalapeno paprika kerül a falatba, akkor érezni valamit, de nem tart sokáig. Egyébként a hús és a bab dominál, illetve a Pizzahajó esetében a cheddar szósz is erőteljes, ami valamilyen szinten főzelékké is változtatja a terméket - nem véletlen jár mellé kanál, ha étteremben rendeljük.

Ha választanom kellene, inkább a Pizzahajót enném még egyszer, mert főként a szósznak köszönhetően különlegesebb az összhatás. Árban egyébként hasonlóak, mindkét étel 2300 forint körül mozog, méretben pedig a Piadina valamivel nagyobb, de nagyjából ugyanolyan laktatóak.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr98205424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása