Csirkés cheddar áradat - KFC Chizza

2017. szeptember 23. - Feiertag Erik

Nem tudom ti hogy vagytok vele, mi azért időről-időre elgondolkodtunk azon, milyen lenne egy pizza KFC csirkével. Nyilván jó, hiszen mind a pizzát, mind a H&S panírban sütött csirkét szeretjük. Bár a Chizza inkább hangulatában pizza, hiszen a szokásos olasz tészta helyett tortillát használ, azért elég menő lett, még ha a Távol-keleti verzió hangyányit izgalmasabbnak is tűnik. Kipróbáltuk a két ízt és a két méretet, a végén pedig mindent leöblítettünk némi sütőtökös shake-kel az őszi hangulat jegyében.

img_20170918_184252-01_large.jpeg

A 20 vagy 26 centiméteres átmérőjű tortillával készülő Chizzák két ízben kaphatóak: az Itália gombával és fűszeres paradicsom szósszal, míg az Ibéria szalámival és pikáns paprikás szósszal készül. Ezen kívül mindkettőbe kerül pár Hot and Spicy csirkemell csík, és rengeteg cheddar sajt, a tetejére pedig némi fűszer, és szintén sajt. Az árazás 1290 forinttól 3000 forintig terjed, utóbbi esetében azért annyiban javul az ár/érték arány, hogy lényegében egy páros menüről van szó, tehát két adag üdítő és egy kosár burgonya jár hozzá. Ezek az összegek persze éttermenként eltérőek lehetnek.

Külsőleg nincsenek nagy különbségek

Az Itália verzió a klasszikus pizzát próbálja KFC-síteni: már az illatáról is egy pizza jut eszünkbe, köszönhetően az öntetnek és a gombának. Ízvilág tekintetében is hasonlót éreztünk, itt már erőteljesen jelen van a cheddar sajt is, ami olykor kicsit túlzottan is töménnyé tudja tenni az ételt, ha az adott falatba nem került elég szósz - utóbbi egyébként a másik variánsra is érvényes, mi ezt tudnánk a termék hibái közé sorolni.

Pár szelet a 20 centis Chizza

Ha már szóba került, tereljük a szót az Ibéria Chizzára. Ez egy pikánsabb, fűszeresebb világú darab, ami főként a paprikás szósznak köszönhető, illetve a szalámi is némileg csípősnek mondható. Ezen kívül - és ez ismét mindkét kiadásra igaz - a tetejére szórt fűszerek is kellemesen megbújnak a háttérben, de azért érezhetően jelen vannak, ez mindenképpen jó pont, nem egyszer jártunk már úgy hasonlóan ízesített dolgokkal, hogy végül csak a szépsége volt értékelhető.

Néhány szelet a 26 centis Chizza

A két Chizza tehát némileg eltérő ugyan, a hangsúly mégis picit inkább a KFC csirkére és a cheddar sajtra tolódik. Kedvencet nehezen tudnánk választani, talán az Itália felé húz jobban a szívünk az alap pizzásabb ízvilág okán. Személy szerint egyébként az Ultimate Chizza Experience az lenne, ha az előbb említett Itália verzióba bele kerülne a szalámi is. Ami még ezekkel a Qurrito-pizza hibridekkel kapcsolatban kiemelendőek, az a csomagolás: KFC hangulatú pizzás dobozokat kapunk, melyek anyaga ugyan elég vékonyra sikeredett, mégis korrektül tartanak.

Végül, de olyannyira nem utolsó sorban, hogy a mogyoróvajas mellett a kedvencünké vált, ittunk egy nagy adag Spicy Pumpkin Shake-et. Tejszínhabbal és fahéjjal, amit szinte kötelező kérni rá, kivéve, ha kifejezetten nem szeretjük az egyik összetevőt. Az összhatás egy krémesen lágy, édes-fűszeres hűsítő ital, amit tényleg mindenkinek ki kell próbálnia, akinek kicsit is felkeltette érdeklődését a sütőtök mint shake. 

kfc_chizza_dmb.JPG

Összességében szerettük a Chizzákat, melyeket főként azoknak ajánlanánk, akik szeretik a Qurritót, és valami új ízvilágban próbálnák ki kedvencüket. Ami viszont tényleg abszolút kihagyhatatlan ebben a szezonban, az a Spicy Pumpkin Shake, szóval ha kicsit is úgy érzitek, hogy be tudtok fogadni egy kis hideget ebben a szörnyű szeptemberi időben, azonnal irány a legközelebbi KFC!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr5212884932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása