Még mindig isteni a Dupla Grander!

2017. január 15. - Feiertag Erik

A tavalyi év egyik legkirályabb gyorséttermi szendvicse a KFC féle Dupla Grander Cheeser volt. Azóta is vártuk a nagy visszatérést, és bár kaptunk közben Dupla Zingereket, azért az mégsem olyan lehengerlő, mint a lánc legnagyobb burgerének brutalizált változata. Januárban azonban végre ismét megkaptuk a magunk kis kajakóma adagját felturbózott Twister, Qurrito, és persze a rég áhított Dupla Grander személyében - meg is kóstoltuk mind!

img_20170105_183526-01_custom.jpeg

A Qurrito az egyik kedvenc termékünk a KFC kínálatában, ha betérünk valamire, mindig elgondolkodunk a csirkés-sajtos quesadillán. A csak időszakosan elérhető Sajtos Qurrito is kifejezetten jól sikerült - olyannyira, hogy a Dupla Grander mellett ez az az étel, amit most mindenkinek kóstolásra ajánlanánk. A tortillába cheddar, gouda és gorgonzola sajt, majonéz, ketchup, valamint két H&S Strips kerül.

A termékben egyértelműen a sajtok dominálnak: a cheddar és a gouda végig erőteljes, a gorgonzolából azonban nem jut minden falatba, viszont amikor igen, akkor kifejezetten különleges ízvilágot kölcsönöz neki. A szószok és a mesteri H&S csirkemell sem vész el, így egy egészen kiegyensúlyozott Qurritórol beszélhetünk.

Ha valaki kisebb, vagy olcsóbb tortilla adagra vágyik, de nem mondana le a promóciót jellemző sajtos ízekről, azoknak a Twister Cheeserre lesz érdemes szavazni. Két darab mozzarella sajtos H&S csirkemellcsík, sült gomba, rukkola, paradicsom és némi nacho sajtszósz kerül a tortilla tekercsbe, tehát elég közel áll a Grander Cheeserekhez. Az étel legdominánsabb része a sajtszósz, illetve a hús, de a többi összetevő is nagyrészt korrektül érződik. Sajnos a gomba hajlamos kissé elveszni benne, de ennek ellenére egy igazán korrekt Twistert kapunk.

A végére hagytuk kedvencünket, azaz a szimpla és dupla adag H&S csirkecombbal is kérhető Grander Cheesert. Azon belül is inkább a nagyobb kiszerelésre fókuszálunk, hisz ha már betérünk egy szendvicsre, érdemes a nagyobbat kérni, mert normál éttermek termékeivel is simán versenyre kel nem csak az összeállítás, de a méretei is. Amikor kibontunk egy Dupla Grandert, mindig elképedünk, hogy pár perc alatt elénk tesznek egy ilyen méretes és ízletes burgert.

Ahogy fentebb is írtuk, egy vagy két adag mozzarella sajtos csirkecomb került a rusztikus zsemlébe, illetve nacho sajtszósz, rukkola, paradicsom, bacon, sült gomba, saláta és burger öntet. A dupla kiadás méreteiből adódóan kicsit nehézkesen fogyasztható, de ezt leszámítva semmi gondunk nem volt vele: az összetevők - a Twister Cheeserhez hasonlóan sajnos a gombát olykor ismét leszámítva - mind érződtek, a rukkola kifejezetten jót tesz a szendvicsnek, ahogyan a kicsit Big Mac szószra hasonlító burger öntet is. A két csirkecomb nyilván domináns, a szimpla változatban ez valamelyest visszafogottabb, így az egész szendvics kiegyenlítettebb valamivel.

img_20170105_182048-01_custom.jpeg

A nacho sajtszósz a Grander Cheeserben is zseniális, milyen szerencse, hogy most már tálkában is kérhetjük mártogatósnak! Szendvicsen kívül annyira azért nem működik jól, a brutálisan sajtos öntetet ki kell kicsit kísérletezni, mire rájövünk, mennyit érdemes tunkolni belőle a ropogós rusztikus, vagy sima sültburgonyával.

kfc_sajtos_finomsagok_arakkal.jpg

Amit mi mindenkinek ajánlunk a fentiek közül, az egy Dupla Grander Cheeser lenne, elképesztő méretei és ízvilága okán talán a legjobb kapható csirkés szendvics most Magyarországon. Ha inkább tortilláznánk, akkor a gorgonzolával hódító Sajtos Qurritót javasoljuk. A Twisterre azokat bátorítanánk, akik olcsóbb, kisebb adagra vágynak, vagy az előzőeket már végigették, és nem szeretnének újrázni.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr9112125495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása