Rotterdamban nyílt meg a világ legmenőbb Mekije

2015. június 29. - Feiertag Erik

Nem rég nyílt új McDonald's Rotterdamban, melyet simán a legszebbek közé lehet sorolni. Pedig a város legrondább épülete állt a helyén.

rotterdam_mcdonalds_0.jpg

Közel 45 éve bérli az étteremlánc Rotterdam legcsúnyábbnak kikiáltott épületét, úgyhogy már itt volt az ideje, hogy kezdjenek vele valamit. Épp időben, hisz már a városvezetés szemét is egyre inkább szúrta a lepukkant, ocsmány épület a város egyik legnépszerűbb utcájában. 

Az eredetileg '60-as években dohányboltként felhúzott házat egy dán cég, a Mei Architects álmodta újjá. Egyedid dizájn elemeivel kilóg a megszokott éttermek sokaságából, elég csak a szívecskékkel perforált aranylemez homlokzatra, vagy a spirális lépcsőre gondolni.

Az épület nagyrészt üvegből  áll, így akár a kulisszák mögé is be lehetne látni, ha nem adnának takarást a méretes konyhagépek. Nem túl praktikus megoldás, hogy a földszinten csak rendelni lehet, az emeleten azonban egy igazán nagy, elegáns étkező terül el bőrkanapéval, és a homlokzathoz hasonló fémfalakkal.

via NextShark

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr797581384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása