Régen volt már recept az oldalon, és bár inkább hétvégi rovatkának terveztem ilyesmikkel foglalkozni, most mégis így hét közepére jött be egy érdekes dolog. És mivel itt fejetlenségnek helye nincs, következzenek a pizzával töltött gombafejek!
Kicsit csalóka a cím, ugyanakkor remélem senki sem gondolt arra, hogy néhány gombába belegyömöszölünk egy pizzát tésztástul-feltétestül. Ez inkább amolyan pizza hangulatúan töltött gombafej. Az Oh, Bite It-ről már hoztunk receptet, hasonlóan pizza témában.
Amire szükséged lesz:
- Gomba (egészben, lábak nélkül)
- Pepperóni szalámi
- Mozzarella sajt (nem a lében ázós golyók!)
- Marinara szósz (ha konzervet nem találtok, így csinálhattok)
- Oregánó
Helyezd a lábatlankodó gombafejeket sütőpapírra (nyilván tepsin), legalább 2,5 centi legyen köztük, nehogy összesüljenek ha kifolyik a sajt. Töltsd meg őket egy kis szósszal.
Szeleteld fel a szalámit és tölcsérként hajtva kerüljenek a fejekbe, majd tedd beléjük a kockára vágott sajtot. Szórd meg az egészet oregánóval, aztán mehet is a sütőbe! 350 fokon 15-20 perc kell neki.
Ha kész, hagyd hűlni egy darabig, mert a gomba sokáig tartja a hőt. És máris kész egy kis könnyed délutáni snack!
via Oh, Bite It!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.