Pizzával töltött gomba

2015. május 26. - Feiertag Erik

Régen volt már recept az oldalon, és bár inkább hétvégi rovatkának terveztem ilyesmikkel foglalkozni, most mégis így hét közepére jött be egy érdekes dolog. És mivel itt fejetlenségnek helye nincs, következzenek a pizzával töltött gombafejek!

toltott_gombafejek_recept.jpg

Kicsit csalóka a cím, ugyanakkor remélem senki sem gondolt arra, hogy néhány gombába belegyömöszölünk egy pizzát tésztástul-feltétestül. Ez inkább amolyan pizza hangulatúan töltött gombafej. Az Oh, Bite It-ről már hoztunk receptet, hasonlóan pizza témában.

Amire szükséged lesz: 

 

  • Gomba (egészben, lábak nélkül)
  • Pepperóni szalámi
  • Mozzarella sajt (nem a lében ázós golyók!)
  • Marinara szósz (ha konzervet nem találtok, így csinálhattok)
  • Oregánó

toltott_gombafejek_recept_22.jpg

Helyezd a lábatlankodó gombafejeket sütőpapírra (nyilván tepsin), legalább 2,5 centi legyen köztük, nehogy összesüljenek ha kifolyik a sajt. Töltsd meg őket egy kis szósszal.

toltott_gombafejek_recept_23.jpg

Szeleteld fel a szalámit és tölcsérként hajtva kerüljenek a fejekbe, majd tedd beléjük a kockára vágott sajtot. Szórd meg az egészet oregánóval, aztán mehet is a sütőbe! 350 fokon 15-20 perc kell neki.

toltott_gombafejek_recept_24.jpg

Ha kész, hagyd hűlni egy darabig, mert a gomba sokáig tartja a hőt. És máris kész egy kis könnyed délutáni snack!

toltott_gombafejek_recept_1.jpg

via Oh, Bite It!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr257491132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása