Csirkétlenség a KFC-ben

2015. február 20. - Feiertag Erik

Egyre több helyen próbálkozik a KFC marha, vagy más húsok használatával termékeiben. Ezúttal Japánon a sor, ahol amúgy olyannyira a kultúra része az étteremlánc, hogy karácsonykor az emberek tradicionálisan Kentucky csirkét ebédelnek. Ezért olyan meglepő, hogy ott is ilyen szokatlan újdonsággal jelentkezik az étterem.

kfc_japan_bistrohamburg3.jpg

A Bistro Hamburg alapvetően nem egy túl különleges dolog ha leszámítjuk hol árulják. A 30% sertés -és 70% marhahúst tartalmazó pogácsán kívül gombás szósz, majonéz és saláta került bele. Magában 490 jen (1110 forint), míg menüben 770 jenes (1740 forint) áron megy. Egyébként más érdekesség is található a japán KFC-ben. A honlapjuk tanúsága szerint szeretnék háttérbe szorítani a gyorséttermi megjelenést, bár mivel még nem jártam arra fele, nem tudom az éttermek kialakításában mennyire nyilvánul ez meg.

kfc_france_fish.jpgÁzsián kívül például Franciaországban is használtak már más húst (leszámítva persze a bacon csíkokat) termékeikben. A tavalyi BoxMaster Fish panírozott halrudacskákat tartalmazott. Ez gyakorlatilag egy MegaPocket volt más hússal.

Nem csak a húsokkal kísérletezik a cég, azok különböző elkészítésével is megpróbálnak újítani. Tavaly Angliában mutatták be a Pulled Chicken termékvonalat, mely a ma már eléggé ismert pulled pork KFC verziója. Az amúgy sertésból készülő, hosszan pácolt és lassan sütött, majd villával szálakra szaggatott húst ezúttal csirkéből készítik. Kelet-Európában hasonlóan különleges projekt volt a 2011-ben bevezetett Brazer termékcsalád az AmRest éttermeiben. Ezek grillezett csirkehúst tartalmazó tortillák, szendvicsek és saláták. Visszafogott sikerüket bizonyítja, hogy bár azóta is a kínálat részét képzik, igazán nagyszabású promóciót azóta sem kaptak.

banner (Custom).PNG

A KFC tehát nem mindenhol jelent egyet a csirkével, ha mégis, akkor sem feltétlen a klasszikus Kentucky panírban kisütött combokra kell gondolni. Az étteremlánc megpróbál alkalmazkodni az igényekhez, feszegeti saját határait. De innováció nélkül nem is igazán lehet túlélni az egyre erősebb versenyt.

via Burger Business

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr767190661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása