KGC - Kentucky Grilled Chicken!

2011. augusztus 30. - Feiertag Erik

 "A Brazer forradalmi újítás a KFC életében" - mondta Fukcius Tamás, a KFC magyarországi márkamenedzsere. "A finom, omlós grillcsirke újat nyújt rendszeres vendégeinknek, akik ragaszkodnak a KFC-től megszokott ízekhez és magas minőséghez, de azok is élvezhetik, akik eddig nem jártak KFC-be."

Ezzel a kis jövőbe látással kezdődött az a pár oldalas sajtóanyag, amit minden vendég megkapott ma a Széll Kálmán téri KFC-ben. Miután mindannyian összegyűltünk az étterem egy elkerített részében, Tamás belekezdett monológjába, mely bár nem szó szerint a fenti szöveg volt, azért a lényeg ennyiből is átjön. A Brazer család újat nyújt azoknak is, akik már szeretik a KFC-t, viszont képes megszerettetni az éttermet azokkal, akik még nem ismerik.

Az első kis sajtóetetéshez képest ez hatalmas ugrás volt. Akkor négyen voltunk, egy kis baráti beszélgetésre hasonlított az egész, és lényegében az is volt. Ez viszont most egy igazi sajtótájékoztató volt, plazmatévén pörgő prezentációval, sztárvendégekkel és az étteremlánc nagyobb partnereivel, öltönyös figurák, villódzó vakuk, és ingyen kaja.

A "műsorvezető" Görög Zita volt, röviden elmondta miért vagyunk itt, bemutatta a vendégeket (Kovács Katalin, Kammerer Zoltán és Vajda Attila), és átadta a szót Tamásnak. Őt Németh Zsolt követte, a KFC húsbeszállítójának (Taravis KFT.) kereskedelmi vezetője. Röviden beszélt a két vállalat együttműködéséről, hogy mind a 19 KFC-nek hetente többször ők szállítják a húst, és örülnek, hogy képesek eleget tenni az étteremlánc magas minőségi elvárásainak. Ezután mondott pár szót a Taravis KFT.-ről is, melyet 2001-ben alapítottak, és még mindig 100%-ban magyar a vállalat.

A KFC az új termékekhez új sütőket is beszerzett, melyek hozzáadott zsiradék nélkül, a légkeverés és a grillezés kombinációjával készítik el a húsokat. Szó volt még magáról a Brazer termékcsaládról is. Ez a cég egyetlen grillezett húst használó étele, és mivel nincs rajta a titok, vagyis a 11 fűszerrel ízesített panír, eleinte nem tudták, hogyan tegyék egyedivé, KFC-ssé. Végül persze sikerült, másképp nem lett volna ez a sajtótájékoztató sem. A terméket elsőként Csehországban kezdték forgalmazni, majd csatlakoztak a Lengyelek, és most mi, világon harmadikként.

Végül ismét Görög Zita vette át a szót, és kérdezett pár dolgot a sportolóktól is. Kovács Katalintól megtudhattuk, hogy a káposztasaláta a kedvenc étele, káposztasaláta rántott csirkével, KFC-ben egyikből sincs hiány, úgyhogy jól tette hogy eljött a bemutatóra. Kammerer Zoltán is kérdezett, Németh Zsolttól, arra volt kíváncsi, vajon a tyúk volt előbb, vagy a tojás, de választ még a csirkehússal foglalkozó cég kereskedelmi vezetője sem tudott adni.

Ezúton is szeretném megköszönni a meghívást, élmény volt, pár percre újságírónak érezhettem magam.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr466306540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása