Minden csupa sajt!

2015. január 08. - Feiertag Erik

A KFC jelentkezett idén elsőként új termékekkel, melyek állandó darabok különböző sajtokkal felturbózott változatai. Ránézésre jónak tűntek, most azonban kiderül, valóban azok-e!

kfc_sajtos_1920x1080.jpg

Sok sajtos időszakos terméket láthattunk már a különböző étteremláncoknál, de kék sajtra nem igazán emlékszem. Ennek is eljött az ideje, méghozzá a legcsirkésebb hálózat éttermeiben. Szerencsére jól válogattak, a Twister, Grander, Qurrito alapvetően mind jó, ezeket megbolondítva nagy kudarcot nem lehet vallani, és nem is vallottak.

A trió legolcsóbb darabja 990/1490/1990 forintos darab/menü/Box árával a Silver Twister, mely Gorgonzola sajttal licitál rá a normál verzióban lévő H&S Strips-re, salátára, paradicsomra és majonézre. Külsőre semmi jele a sajtnak, csak a csomagoláson lévő matrica, ami ha más változatból is kértünk, figyelmeztet minket melyik a sajtos. E mellett a Blue Granderre is igaz, hogy a sajt egyáltalán nem dominál, inkább a háttérben húzódik meg, alapvetően erőteljes íze így nem uralja, inkább kiegészíti a terméket. Furcsa mód itt az első egy-két harapásnál még nem érződik, utána viszont végig ott van, kellemesen megváltoztatja a Twister ízét.

Előbb említettem a Blue Grandert, de azért nem arról van szó, hogy ez egy nagyra nőtt, szendvicsizálódott Silver Twister lenne. Már csak azért sem, mert az itt használt kék sajt Gorgonzola helyett Lazur. Ezen kívül H&S panírban sütött csirkecombfilé, saláta, lila hagyma és Körtés Chutney öntet kerül bele. Az eredeti Granderhez képest ez egy visszafogott, édeskés szendvics. Utóbbi főleg az öntetnek köszönhető, mely nem is annyira öntet, a buci alsó felére kenik rá, inkább lekvár szerű. A sajt itt is háttérből javít az összhatáson, de szerencsére nem vész el túlzottan. Árban ez már kicsit borsosabb, 1190/1690/2190 forintba kerül.

Az eddigiek bár sajtról lettek elnevezve, nem voltak domináns szereplői a terméknek. Aki az ellenkezőjét szeretné, mindenképp a Négysajtos Qurrito-ra nevezzen be, melyben Orkney és Farmhouse Cheddar mellett Gorgonzola és Gouda sajt is megtalálható. E mellé már csak pár H&S csirkemellcsík és ketchup fért, de nem is baj. Bár itt hangsúlyos a sajt, a kék Gorgonzola megint csak el van nyomva, a Cheddar-ok a Goudával kétség kívül uralják a terméket. Szerencsére azért nem vész el se a csirke, a ketchup pedig valóban jó választás volt az eredeti BBQ helyett, több teret enged a többi összetevőnek. Árban a Blue Granderrel van egy szinten, azaz 1190/1690/2190 forint.

wp_20150105_003.jpg

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr27051469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása