A legmenőbb karácsonyi hamburger

2014. december 08. - Feiertag Erik

Persze étteremlánc viszonylatban. Múlt héten már írtunk róla, hogy a Don Pepe igazán ünnepi, különleges szószokkal öntötte nyakon e havi hamburgerét, most pedig kipróbáltuk, hogy megéri-e az árát!

wp_20141206_001.jpg

Röviden igen de azért ennél bővebb lére eresztem. A szendvics alapvetően nem kínál túl sokat, ha leszámítjuk a balzsamecetet és a fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, tartármártás és vörösbor felhasználásával készült szószt. Marhahúspogácsa, saláta, paradicsom, sajt, bacon és egy szelet narancs.

wp_20141206_004.jpg

A hús elég fűszeres, jól átsütötték de a Jack's Burgerével ellentétben omlós maradt, jól passzolt hozzá az édeskés szósz. Utóbbi szerencsére nem ment el émelygős irányba, édes volt de mégsem úgy mint mondjuk a KFC karácsonyi sütijei, bár azok alapvetően más ízvilággal rendelkeznek. A narancs így egészben talán nem volt a legjobb döntés, a második falattal már ki is húztam nagy részét a szendvicsből.

wp_20141206_005.jpg

Amit még negatívumként fel lehetne hozni valamilyen szinten az a buci. Elég nagy, emiatt fér csak neccesen szájba a hamburger. Másrészt viszont nem esik szét fogyasztás közben, ami mondjuk egy McRoyal bucival valószínűleg bekövetkezne. Egyébként a Mekishez hasonlóan puha, de nem édes érezhetően, tényleg csak azért van hogy összefogja a szendvicset.

wp_20141206_003.jpg

Fontos megemlíteni hogy a 2290 forintos árban benne van egy jó adag Don Pepe burgonya hasonló nevű szósszal. Ez nem mirelit, elég nagy darabokra van szelve, nem feltétlen illik a hamburger hangulathoz, viszont egyedi. Enyhén csípős pirospaprikával van meghintve, héjában sült, csak kicsit tömény. A szószt sem érdemes tálcán hagyni, édeskés, vélhetően majonéz alapú.

Összességében, ahogy fent is írtam, megéri az árát. A szendvics méretes, és elég sok burgonya jár mellé ahhoz, hogy együtt jóllakassanak egy átlagembert. Ízre különleges de mégsem nevezném elvontnak, a legtöbben valószínűleg szeretni fogják.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr246965029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása