Pizzanyomtató az év találmánya!

2014. november 07. - Feiertag Erik

Gondoljatok bele: fáradtan hazaértek, és akkor még neki kellene állni főzni valamit. Ha mégsem akkor rendelni, de az tök drága, meg mire megjön... Fekete-fehér képek tömkelege, hatalmas vörös ikszekkel áthúzva, aztán Horst a színpadon, és: Foodini, a kajanyomtató!

foodini.PNG

Horst szája be nem áll, sorolja az elavult idióta megoldásokat, mint a konyha vagy a fáradtságos pizzarendelés. - Hányszor kaptunk ínhüvelygyulladást tárcsázás közben! - A közönség egyetértően morog, bólogat, és ennek semmi köze a színpad felett villodzó "egyetért" felirattal. - A Naural Machines legújabb termékével, a Foodini-vel mindez a múlté!

Foodini féle pizza sokkal menőbb, mint amilyen étvágygerjesztő

Vágóképek: Boldog háziasszonyok gombokat nyomogatnak és kész ételt tesznek az asztalra. Gyerekek fagylaltot és sütit nyomtatnak a menő Foodini-vel. A termék egyelőre professzionális felhasználásra érkezik, de jön az 1000 dollárért (kb. 250000 forint) elérhető consumer verzió is mely tömegtermelése 2015-ben indul meg. Nem olcsó, de a WS Teleshop ezért az árért ajándékba adja a szögletes (mondom SZÖGLETES!!!) sütőfelülettel ellátott Hot Pen-t, amiben elférnek a halak is.

Hamburger sem lehetetlen neki!

Bejátszás: A CNN interjút készít a Natural Machines társalapítójával, Lynette Kucsmával, aki elmondja, a technológia igen hasonló ahhoz, ahogy általánosságban a 3D nyomtatók működnek, azonban az ott használt műanyaggal ellentétben ez egy kicsit bonyolultabb. Egyrészt, míg a műanyagnak egy olvadáspontja van, addig a különböző ételeknek más és más, ezen kívül a gravitáció is komolyan ellenünk dolgozik, hisz az étel nem olyan jó alaktartó anyag mint a plasztik. Ezt mind szem előtt kellett tartani a gép megtervezésénél.

Igazi erőssége azonban, hogy (egy 3D nyomtatóhoz hasonlóan) szinte bármilyen formát meg tud alkotni

Horst mosolyogva megemlíti az ajándék Platinum Lakkprotektort, a tömeg őrjöng, de mindennek semmi köze a villódzó "őrjöng" felirathoz. - A Foodini-vel nem csak hogy gyorsan és egyszerűen készíthetnek elő szinte bármilyen ételt, de a különleges formáknak csak kreativitásuk szabhat határt! Csak egy-kettő-három, és önök máris kecske süteményt nyomtathatnak, ilyen egyszerű az egész! - Vastaps.

via IGN, a képek meg a gyártó Natural Machines weblapjáról vannak

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr256872837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása