Szósztlan - Steakhouse Angus

2014. március 11. - Feiertag Erik

A Burger King majd' két éve hozta be az első Angus húsos szendvicset, és nem sokkal később már egy promót is csinált belőle. Aztán semmi. Múlt héten viszont végre megint ehhez az összetevőhöz nyúltak, még ha a ez csak pár újragondolt állandó terméket jelentett is. De vajon megéri-e az Angusos Steakhouse a plusz ~500 forintot?

2771.jpg

A Steakhouse Angus ugyanolyan mint a Grill Steakhouse, vagyis majdnem, de erre majd kicsit lejjebb bővebben kitérek. Az összetevők (leszámítva a húst) megegyeznek, azaz pirított hagyma, saláta, paradicsom, majonéz, sajt, bacon és BBQ szósz került a kukoricadarás buciba. Így nem volt nagy zsákbamacska, amikor úgy döntöttem, kipróbálom.

WP_20140304_14_58_09_Pro (Custom).jpg

De aztán mégis az lett, és sajnos nem pozitív módon. A szószok alig érződtek, sőt, inkább egyáltalán nem. Pedig látványra ott voltak, de valahogy ízre hiányoztak. A többi összetevő elég jól kiegyensúlyozott módon volt jelen, viszont így kicsit tömör volt a dolog, nem tudtam ivás nélkül megenni a szendvicset. Amúgy lehet, pont az extra vastag Angus borította fel az egyensúlyt, több húshoz több szósz kell hogy érvényesülni tudjon.

WP_20140304_14_58_35_Pro (Custom).jpg

Ezt leszámítva nincs baj a burgerrel, legalábbis íz terén. Ahogy már fentebb írtam, a többi összetevő kiegyensúlyozottan jelen van, a pirított hagyma, a bacon és a sajt mind jó, csak úgy mint az eredetiben. Méretek terén sem éreztem változást, bár nem nyomok le minden nap egy Grill Steakhouse-t, a két szál bacon meglehetősen átlagosnak tűnik - ha viszont ez az extra mennyiség, akkor shame on you Burger King!

WP_20140304_14_59_33_Pro (Custom).jpg

Mindent összevetve egész jó szendvics a Steakhouse Angus, tegyük fel hogy a szósz probléma egyedi eset és másnak ez is rendben van, akkor tényleg egy szavam sem lehet. Kivéve persze az árat ami nagyon durva. A burger magában 1270 forint, menüben pedig 1850 ami elég húzós. Kérdés, hogy megér-e ekkora plusz kiadást az eredetivel szemben az Angus hús mérete.

WP_20140304_14_59_04_Pro (Custom).jpg

A válasz: nem. Már csak azért sem, mert extra husinak 250 forintért adják darabját, ilyen módon egy kb. ugyanilyen méretű szendvicset össze lehet állítani ~1500 forintért ami sokkal jobban hangzik. Az osztályzat ennek megfelelően 3/5, ha valaki még nem evett Angusos burgert annak érdemes lehet tenni vele egy próbát, mindenki másnak ott a dupla Steakhouse.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr1006306156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása