Svájci burgerek a svájci McDonald's kínálatában

2013. december 26. - Feiertag Erik

Múlt héten írtunk a Francia Meki promójáról, ahol amerikai zsemléket használtak a burgerek felépítéséhez, és az akció témájához. Svájc ezzel szemben nem nyúl más kultúrák sajátosságaihoz, inkább magukat helyezik a középpontba így év vége felé. Hogy jól tették-e, a tovább után kiderül!

smallbanner.jpg

Úgy látszik a nagy M-nél standard lett, hogy három szendvicses promókkal zárják az évet. Ahogy Franciaországban, úgy itt is minden darab marhahússal van szerelve, és első blikkre a különböző bucik teszik különlegessé az egyes termékeket. Azonban a felhozatal itt nem érhető el egyszerre, hétről-hétre más-más szendvicset kóstolhatnak meg a kiváncsi svájciak. Én személy szerint nem szeretem az ilyet mert könnyen kimarad egy-két szendvics, bár annak idején a KFC Brazer Twister világkörútját sikerült végigennem.

small01.jpg

A sort a Simmental Prime nevű darab nyitja, mely nevét a hús forrásáról (Simmental Cattle azaz Tarka Marha, gondolom a Magyar Tarkához hasonló jószág). Ezen kívül saláta, kockázott paradicsom, sajt és Cafe de Paris szósz (ez egy vaj alapú öntet melyet grillezett húsok mellé szoktak fogyasztani). Mindez bagettbe zárva, így minden bizonnyal egy méretes szendvicsről van szó.

small02.jpg

A második etapban McGrischun kerül terítékre. A szendvics különlegessége a papírvékonyra szelt Bündnerfleisch, mely egy marhahús alapú levegőn szárított sonka, a helyi élelmiszeripar egyik sajátos terméke. A többit végül is láttuk már idehaza is, ruccola, ecetes uborka, és sajt. Buciként ciabattát használtak, amit a Brazer szendvics megjelenése óta nem vádolunk fullasztósággal.

small03.jpg

Utoljára a McRaclette-et kóstolhatja meg az éhes embertömeg. A burgerben csak a zöldség átlagos, mely saláta, uborka, és hagyma, a többi meglehetősen különlegesnek mondható, legalábbis hazai szemmel. Sajtként és szószként raclette-et használnak, mely egy félkemény, általában olvasztva használt fajta. Az előbbihez hasonlóan ez is ciabattában érkezik, viszont itt a buci más textúrát kapott, ízre valószínűleg nincs különbség.

Engem megvettek kilóra, bár itthon ezek a szendvicsek jóval különlegesebbnek hatnak, bár olvasom már egy ideje a külföldi gyorsétteremkínálatot és még nem igazán láttam ilyesmi burgereket. Mindig van egy első alkalom, szerintem ez most a svájciaknak az, jövőre már a Szürkemarha burger sem lesz akkora tűzijáték mind idén ősszel volt.

Forrás: Brand Eating

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr586306188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása