Erőtlenpaprikás Szürkemarha Burger

2013. szeptember 20. - Feiertag Erik

Mint utóbb kiderült, a Meki szürkemarhás promócióját nem a cég kreativitása hozta el nekünk, sokkal inkább a Vidékfejlesztési Minisztériumot kell dicsérnünk, amikor arról beszélünk, végre valami igazán különleges terméket sikerült felvenni a kínálatba. Ez persze nem von le a burger értékeiből, másrészről nem gyógyítja a hiányosságokat. A következő sorokból kiderül, megér-e 1590 forintot a jó magyar szürkemarha, vagy maradjunk inkább a jóval olcsóbb BigMac-nél.

paprikas_banner.jpg

Ha annak idején rácsodálkoztam az Angus XT méreteire, akkor most egyenesen elképedtem. Vastagságban nagyjából párban van a két termékben használt húspogácsa, azonban "kiterjedésben" egyértelműen a McDonald's versenyzője áll jobban. A megszokottól eltérően nem kerek, hanem kissé ovális alakú hús legkisebb átmérője is kitölti a nagynak számító bucit, a két "csúcs" pedig eléggé kikandikál ahhoz, hogy egy gyors kóstoló erejéig letörhessünk belőle valamennyit. Állagában tömörebb a máskor használt sima marhahúsnál, ugyanakkor kis darabokban jön szét. Ha nem lenne a szónak negatív felhangja, azt mondanám csimbókos, úgyhogy maradjunk inkább a darabos jelzőnél.

smallWP_20130912_004.jpg

A burger alapvetően jól ki van találva, a saláta, paradicsom ugye alapösszetevő a promóciós burgereknél, az erőspaprika-kolbász kombó azonban kellően különleges, ritkán látott holmi hamburgerben. Egy problémám volt velük, hogy az erőspaprika nem volt erős, inkább kicsit édeskés íze volt, ami amúgy jó volt, csak számomra hiányzott belőle az a betyáros csípősség. Valami enyhe ereje volt azért a dolognak, de ezt inkább a kolbásznak tulajdonítanám. Szósz fronton ezúttal kecskesajt ízű hagymás-tejfölöset kapunk (weird), aminek csodálatos módon tényleg kecskesajt íze van, de valahogy nem akarom tudni mivel dobták fel, hogy így sikerült.

smallWP_20130912_001 másolata.jpg

Egy dolgot kihagytam, mégpedig okkal. A dolog sülthagyma, az ok pedig, hogy nálam kimaradt. Nem tudom mennyire befolyásolta volna a dolgokat, ha kapok, általában nem egy domináns szerplő (amikor meg igen, úgy ropog a burger mintha kukoricapehellyel lenne teli), egy kicsit mindenképp emelt volna az élményen, de szerintem nem ez emelte volna 5/5-be a terméket.

smallWP_20130912_005.jpg

Mert nem 5/5, akár szürke a marha, akár nem. Tény, hogy régóta a legkülönlegesebb Mekis, vagy akár hazai gyorséttermi burgerről beszélünk, és tény, hogy a húsnak érezhetően más, kicsit jobb, fűszeresebb íze van, de ez nem változtat a paprika és a sajtos buci jellegtelenségén. Nem akkora nagy hibák, de én egy erős paprikával beharangozott terméktől azt várom, hogy csípjen, ne azt, hogy édeskés legyen. 4,5/5 a végeredmény, szégyenkeznie így sem kell, sőt.

smallWP_20130912_008 másolata.jpg

Aki kicsit is szereti a gyorsétteremláncok termékeit, egy próbát mindenképpen tegyen vele, már csak azért is mert nem tolhatnak minden nap szürkemarhát a mekiben, de szerintem érdemes többször is fogyasztani, ha nem most lenne mindenhol promóváltás, én is beneveznék rá még egyszer.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr66306223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása