Tengerparti burger

2013. augusztus 09. - Feiertag Erik

Ha a Balaton, vagy más nagyobb tó partján szeretnénk hamburgert fogyasztani, annak itthon általában csalamádé, és mindent elnyomó puffancs a vége, papírvékony patkányhússal és ~3 liter ketchup/mustár kombóval. De vajon mi a helyzet nyugaton, mi a helyzet a spanyol tengerparton? Ez.

smallWP_20130725_009.jpg

A mallorcai tengerparton, szállodák és lakások földszintjén végeláthatatlanul sorakoznak a kis éttermek, kacat árus kínai üzletek és nemzeti dohányboltok. Bár az ember ilyenkor nem feltétlen a hamburgerre kiváncsi, burger-blogger énem nem hagyta magát, és végül betért az előbb említett étkezdébe.

smallWP_20130725_011.jpg

Hamburguesa con Patatas y Ensalada 4.5€-ért (1345 HUF) annyira nem is vészes, főleg ha azt nézzük, hogy a helyi BK-Meki vonal ~10 eurónál (3000 HUF) indítja a menüt. A felirat tanúsága szerint a burger mellé krumpli és saláta jár. Előbbi sima mirelit (nem is vár mást az ember), utóbbi pedig egy keverék, van közte paradicsom, uborka, hagyma, meg persze saláta, mindez a szendvics mellé halmozva. Szószok tekintetében majonéz, ketchup és mustár jár, egy-egy tubus az asztalra, mindenki annyit használ, amennyit szeretne.

smallWP_20130725_013.jpg

Maga a hamburger elég szegényes, csupán húspogácsa és sajt van egy Whopper méretű szezámmagos buciba tolva. A hús egyértelműen mirelit, hasonló a McDonald's McRoyal vonalban használttal - ízre is.

smallWP_20130725_019.jpg

Hát nem vitték túlzásba, viszont ahogy a mellékelt ábra is mutatja, a salival hamar összehozhatunk egy barkács-whoppert, így végül is nincs probléma a tartalommal, így pedig az egészet felfoghatjuk előnyként, mert tényleg csak az kerül a szendvicsbe (bizonyos keretek közt), amit szeretnénk - Have it your way, ahogy a Burger Kinges csomagolás hirdette régebben.

smallWP_20130725_020.jpg

Azt hiszem, speed erre mondaná azt, hogy messze kerüljétek, rá se nézzetek, meg hasonlók. Ezzel végül is egyet tudok érteni, bár maga a hely sem olyan komoly, jó étteremnek készült, inkább csak a turistákba betömni valamit két pancsolás közt. Arra pedig megfelel, ahogyan a magyaros csalamádés-puffancsos burger is a Balaton partján.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr436306243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása