M mint McDonald's

2013. március 20. - Feiertag Erik

Vannak olyan burger nevek, mint mondjuk a Nacho Whopper, ahol már ebből tudni lehet nagyjából, hogy mire számítson az ember. Aztán van a Big Mac, vagy a McRoyal, melyek alapvetően semmit sem mondanak, de bejáratott brand révén mindenki aki járt már legalább egyszer Mekiben tudja, hogy miről van szó. Aztán ott van az M, amiről szerintem a legtöbbeknek Judi Dench ugrik be, aztán csak reménykedhetnek, hogy nem belőle kapnak egy falatot.

meki_best of 3.jpg

Persze, aki 2009 nyarán figyelte a plakátokat, és elég kiváncsivá tették, hogy akkor ez most mi, és ellátogatott az egyik közeli McDonald's étterembe, biztosan képben van, és nem várja Bond főnökét a burgerébe. És biztosan vannak emlékei, melyek az elmúlt három év során valamelyest szépültek, ahogy nekem is, és akkor kisebb csalódás éri, hogy 'ezért voltam anno annyira oda?'

smallIMG_7455.JPG

És basszus ezért, és nem értem az egészet. Mielőtt félreértené valaki, egyáltalán nem egy rossz burgerről van szó, a paradicsom, a kissé ovális Royal marhahús, a tejfölös szósz, a saláta és az ementáli sajt mind végig érződött, semmi sem volt túlzottan domináns, semmi sem került úgy háttérbe, hogy azt érezzem, simán kihagyhatták volna. A ciabatta buci a jobbik fajtából való, tehát puha, könnyen harapható meg minden, alakra pedig téglalap, ezért volt szükség a kicsit nyújtottabb húsra is.

smallIMG_7452.JPG

Méretben a szendvics se nem Whopper, se nem sajtburger, valahol a kettő között, nincs vele semmi probléma. De hát akkor mi a baj, miért érzem csalódásnak a dolgot, ha csupa jót írok róla? A válasz: egy ilyen egyszerű szendvicsért miért kell 1090 forintot kipengetni? Tök jó meg minden, de nem nyújt többet egy Whoppernél vagy akár egy McRoyalnál, amik 2-300 'hivatalos magyar fizetőeszközzel' is olcsóbbak ennél.

smallIMG_7461.JPG

A tanulság hasonló lehet, mint az Indiana Jones 4 esetében. Nem biztos, hogy érdemes felhánytorgatni a múltat, újra elővenni nagy kedvenceket, mert onnan nagyot lehet koppanni. Persze, inkább 1000 M mint még egyszer az Indy 4, de a probléma nem is ugyanaz. Esetünkben egy teljesen jó szendvicsről van szó, amit kipróbálásra maximálisan érdemesnek tartok, de semmi többre. Ennek megfelelően egy 4/5-öt megérdemel, lehet a túl széppé vált emlékek tréfáltak meg, ha most kóstolom először talán 4,5-re felhúztam volna.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr836306291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása