Pepperoni Whopper

2012. szeptember 21. - Feiertag Erik

Míg a meki szokásos promócióval jelentkezik, addig a BurgerKing rendhagyóan mindent egy lapra tett fel, igaz, nem kockáztatott sokat, hisz a legjobb, vagy inkább az Angus XT óta csak második legjobb terméküket tuningolták pár extra hozzávalóval.

Hogy jól tették-e? Az ausztriai promóciót elnézve nem. De ezt leszámítva nem lőttek túl nagy bakot, mondhatni biztosra mentek. A mérettel szokás szerint nincs probléma, ahogy a tartalommal se túl sok. Az alap összetevőkön (hagyma, paradicsom, saláta, marhahúspogácsa) kívül sajt, grill pepper szósz, és pepperoni kolbász került a szendvicsbe. Utóbbi nem igazán érződik ki, ami jó hír, hiszen ha magában megkóstolunk egy szeletet, be kell látnunk, hogy ezen a téren kicsit rosszul döntöttek. Nem rossz a kolbász, amolyan egyszer elmegy fajta, úgyhogy aki eddig azért panaszkodott, mert nem érezte, inkább örüljön neki.

Viszont a szósz nagyon jó. Ezt is megkóstoltam magában, kicsit fura íze volt, de semmiképpen sem rossz. Viszont meglehetősen csípős, de ez pár korty üdítővel könnyen orvosolható. Az összhatás teljesen rendben van, talán egy kicsit jobb mint az alap Whopper, de annyira nem eget rengető a különbség, hogy az egekbe magasztaljam.

Ami viszont elég nagyot tud dobni a dolgon, az a röszti burgonya. Ezt ugye vagy nagy menüben ingyen, vagy a szendvics mellé ráfizetéssel kérhetjük. A képek ellenére, amik alapján nagyobb pattogatott kukoricának tűnt, a valóságban inkább érme/tallér alakú. Mint egy doboz elhízott 20 forintos, egy darab pont egy falat. Az ízük teljesen rendben van, nem mutat se többet, se kevesebbet, mint a RösztiBurger, vagy a MegaPocket féle társai.

Ha viszont minden harapáshoz bedobunk egy röszti burgonyát, akkor rögtön más a leányzó fekvése. Nem domináns, így nem nyom el semmit, viszont annyit pont hozzátesz, hogy fogyasztás után azt lehessen mondani, hogy: Na ez jobban megérte mint egy sima Whopper.

A gond csak az, hogy a röszti nem beépített, így bármely terméket úgymond "boostolhatjuk" vele. Ennél fogva nem teszi tiszteletét a végső pontszámban, ami ezúttal egy erős 3,5/5, ami nem rossz, ám a meki földhözragadt próbálkozásával szemben ezúttal alulmaradt a királyi étterem. Ha valaki kóstolásra adná a fejét, én melegen ajánlom mellé a röszti burgonyát, mert elég sokat dob a cuccon. Nélküle nem más, mint egy csípős Whopper, amit amúgy bármikor vehetünk, azzal a különbséggel, hogy grill pepper szósz helyett jalapeno csípi a szánkat.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr386306368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása