Chicago Classic

2012. szeptember 05. - Feiertag Erik

Amikor meghallottam, hogy az új promóció egyik burgerét az Egyesült Államok harmadik legnépesebb településéről nevezik el, titkon abban reménykedtem, hogy legalább méretében hű lesz a majd' negyed Magyarországnyi alapterületű városhoz. De sajnos csalódnom kellett, és Al Capone egykori birodalma nem ér többet egy nagyra nőtt Dupla sajtburgernél.

Ez persze nem csak negatívum, hisz a sajtburger finom, duplán még finomabb, duplán és nagyban és más szószokkal pedig sokkal finomabb. Ami nagyon tetszett, és promóciós termékeknél nem igazán szokták bevetni, az az uborka volt, melynek íze végig érezhető volt, de nem dominált. Rajta kívül van még a szendvicsben saláta, hagyma, sajt, két marhahúspogácsa, grill szósz és majonéz. Sajnos a sajtból nem éreztem semmit, de ezen kívül az ízzel minden rendben volt. A hús mekihez hűen szaftos és puha volt, az arányok rendben voltak, a két szósz pedig összekeveredve remek volt.

Leginkább a BurgerKing januári promóciójának marhahúsos szendvicséhez tudom hasonlítani. Semmi túlzottan különleges, csak az adott étteremlánc minden stílusjegye, amitől nem lesz túl egyedi, viszont nagyon jól visszaadja az étterem hangulatát. Ahogy a BK esetében ez BBQ szósz és Cheddar sajt volt, most a szaftos meki hús, meg a szószok kellemes keveredése.

Egyetlen dologba tudok csak belekötni, mégpedig a méretbe. A képek alapján valami Whopper, vagy legalábbis majdnem Whopper méretű burgert vártam, erre kaptam gyakorlatilag egy BigMac-et. Hát erre mit lehet mondani? Mínusz fél pont, vagy valami hasonló. 

Mindent összevetve, számomra egészen kellemes csalódás volt ez a szendvics. Az íze jó, és bár nincs benne semmi különleges, semmi szokatlan, ez nekem megér egy 4/5-öt. Néha a kevesebb több, ahogy mondani szokták. Nem mondom, hogy még több ilyet, de ha a próbálkozásnak KolbászBurger az eredménye, akkor inkább még több ilyet.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr96306378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása