Grillburger Jalapeno BBQ

2012. június 22. - Feiertag Erik

A meglepetések szendvicse, mondhatni. Kétszer próbáltam, két élmény, de sajnos az első volt a jobb, ami a hamis változat volt. Ugyanis akkor kaptam bele pirított hagymát, ami pont annyit lendített a dolgon, hogy csonk nélküli 5/5-öt adtam volna rá.

Még úgy is, hogy a név ellenére a szendvicsben nincs jalapeno paprika. A BBQ szószt hívják "csípős jalapeno BBQ szósznak", ebben van némi hatóanyag, aroma vagy mi a szösz. Minden esetre csípős, de azért közelében sincs egy igazi, húsos szelet jalapenonak.

Persze nem csak szószból áll a szendvics, van még benne borsos sajt, paradicsom, lilahagyma, és majonéz. Meg persze egy marhahúspogácsa. A buci szerepét ezúttal focaccia zsemle tölti be, aminek a tetején zöldfűszer található, de a többi hasonló tulajdonságú bucival ellentétben ez nem tapad olyan erőteljesen az ujjunkra. Legalább nem zavaró, ha már ízben semmit sem ad hozzá.

Az összeállítás nagyon jól működik, semmi sem túl domináns, semmi sem veszik el. Az első próba alkalmával egyébként egy negyed szál bacon is került a dobozba, de nem a szendvicsbe. Utána meg kerestem, hogy a burgerből hova tűnt. De akár összekevernek valamit, akár nem, a Grillburger simán fogyasztható ital nélkül, mind a csípősség, mind a szendvics szárassága kezelhető.

Viszont volt még valami, amiben egy kicsit csalódtam, de tényleg csak egy kicsit, mert egyáltalán nem zavaró dolog, csak küllemben fura a képekhez képest. A focaccia alakjában a plakátokon van egy kis ív a lyukak környékén, mintha valami sapka lenne a dolog, remélem értitek mire gondolok. A valóságban ennek nyoma sincs, mintha egy sima Whopper buci lenne lyukakkal. És ha már szóba került "Magyarország legnagyobb tűzön grillezett hamburgere", bár a BK-nél nem kellene felhozni mert náluk ez alap, azért megemlítem, hogy a Grillburger nagy.

Véleményem szerint a BurgerKing megint megcsinálta, egy teljesen vállalható, sőt, nagyon is jó szendviccsel jelentkezett így a nyár elején. Nem jár max pontszám, "csak" 4,5/5, mert azért egy kis extrát még elviselne (például az első bekezdésben említett pirított hagymát), de még így is szívesebben választanám a Rostélyos Burger helyett.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr376306403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása