Best of McDonald's: Salsa Grill

2012. február 06. - Feiertag Erik

Amikor az egészséges termékeket (haha) reklámozó plakáttal szemben küzdöttem a darabokra hulló Salsa Grillemmel, és egyre csak a Wrapok képeit bámultam, szinte villámként csapott belém a villám: Ez egy Grillezett Húsos McWrap.

best of m 2012.PNG

Szerencsére azért nem ilyen rossz a helyzet. Mert bár tényleg elég hasonló a két termék tartalma, a szendvics épp azon a területen javított, ahol a tekercs kissé eltúlzott volt. Aztán persze csorbát szenvedett azokon a területeken, ahol egy tortilla jobban megállja a helyét. Itt most a szétesésről beszélek. A Vasalt Csirkeszendvics óta tudjuk, hogy a túl sok zöldség inkább árt a dolognak, mint használ, legalábbis a kissé nehezen koordinálható hosszúkás buciban.

Ahogy fentebb említettem, a szendvics alapja hosszú buci, annak is a szezámmagos változata. Benne egy szelet grillezett csirkehús, saláta, paradicsom, fűszeres sajt, lilahagyma, egy még mindig rejtélyes fehér szósz, és egy piros. Ezen kívül, ahogy azt már megszokhattuk, 100 forintért kérhetünk bele bacont. A sok zöldség miatt a dolog eléggé széthullik, szerencsére nem olyan mértékben mint a Vasalt Csirkeszendvics, de azért olykor-olykor bizony zavaró tud lenni. Erősen ajánlott extra adag szalvétát szedni a tálcára.

Az egyik olvasónk Facebookon megemlítette, hogy ez egy enyhén csípős valami, olyan Longeres mértékben. Sajnos én ebből semmit nem éreztem. Minden bizonnyal ezt a sajt fűszerezésének kellett volna kiváltania, ez is megerősíti a tényt, amit már régóta tudunk: Burger és burger közt is vannak különbségek.

A poszt elején említettem, hogy a Grillezett Húsos McWrap legnagyobb hátulütőjét sikerült elkerülni. Ez pedig a piros szósz, melynek mértékét a Salsa Grillben nagyon eltalálták, egyáltalán nem zavaró, épp csak annyira érezni, hogy jó legyen. A másik, a fehér valami sajnos egyáltalán nem érződik, lehet tippelni, hogy a salsa szósz ilyen intenzív még kis mértékben is, vagy hogy a sok zöldség a ludas. Vagy csak a fehér öntet olyan jellegtelen, hogy beleszürkül a hétközsalátákba. Ugyanez sajnos vonatkozik a sajtra is, nem igazán tesz hozzá az élményhez, bár talán pozitívumként megemlíthetjük, hogy nem is ront rajta.

salsa_grill.PNG

Ezt a pár hibát leszámítva ez a szendvics jól össze lett rakva. Semmi sem hivalkodó, nincs vízíze a dolognak a zöldségektől, de sajnos egy-két összetevő a feledés homályába merült. Ez azért még mindig jobb, mintha az egész szendvicsnek erőteljes fűszeres sajt íze lenne. Viszont a nedves tartalom végett a dolog remekül csúszik, ital fogyasztása nélkül is nyugodtan tehettek vele egy próbát.

Nem mondanám hogy kiemelkedik a tömegből, eléggé semmilyenre sikerült, úgyhogy ez így most 3,5/5. Ha grillezett húsos dolgot akartok enni, szerintem inkább válasszátok a KFC Brazer szendvicsét, vagy Twisterét, azok jobbak ebben a kategóriában. Ráadásul a meki árelőnye sincsen meg, körülbelül egy árban lehet a két dolog, sajnos nem jegyeztem meg mennyit fizettem.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr606306473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása