Mein Burger - von euch für euch

2012. január 12. - Feiertag Erik

mein burger.PNGA német McDonald's érdekes akciót hirdetett. Honlapjukon mindenki összerakhat egy neki tetsző szendvicset, amit aztán szavazásra bocsájtanak. A legjobb 20 tesztkonyhába kerül, ahol egy zsűri fogja díjazni őket, itt dől el, melyik az az 5 szendvics, amiket országszerte árusítani fognak.

Érdekes kezdeményezés, a kész szendvicsek így sokkal közelebb fognak állni a fogyasztókhoz, ráadásul akik szavaznak, azok azért nagy valószínűséggel ki fogják próbálni a burgert. Hogy a dolog mennyire siker, az nem kérdés, hisz már 2011-ben is volt egy ilyen akciójuk.

De azért van egy két megkötés a Burger-Konfigurator-ban. Először a hússal kezdjük, itt előre definiált kombinációk közül választhatunk, egy nagy marhahús, vagy közepes, vagy marhahús meg két virsli, valahogy így. Következő lépésként bucit választunk, nyilván egyet a felkínált hat lehetőség közül. Ezután következnek a további hozzávalók, saláta, hagyma, sajt, bacon, stb. Itt viszont nem nyomathatjuk orrba-szájba a kukoricát meg az erőspaprikát. A választott hús összeállítástól függ, hogy mennyit pakolhatunk a szendvicsbe. Például, a marhahús + virsli változat mellé már csak hármat választhatunk, de nagy marhahúspogácsa esetén ötöt. Ezen kívül, ha két szelet sajtot választunk, akkor az kettőnek minősül. Ez nyilván az elszállt árak ellen van, az ember telenyomná minden földi jóval a burgert, aztán megszavaznák, de senki se akarna érte 100 eurót fizetni. Végül jöhet a szósz, itt kettőt választhatunk, függetlenül attól, hogy korábban miket raktunk a burgerbe. Ha mindezzel megvagyunk, már csak nevet kell adnunk neki, és regisztrálnunk kell a meki oldalára. Ennyi. Jöhetnek a szavazatok, zsűri, győzelem, világsiker.

Építkezés közben megnézhetjük, hogy hány kalóriás a szendvicsünk, akár e szerint is módosíthatjuk a burgerünket, hogy mondjuk ne legyen nagyobb egy BigMac-nél. Utóbbi termék értékét írja ki nekünk referenciának egyébként, 580 kcal.

Ezen kívül, amikor rakosgatjuk bele a belevalót, a sarokban egy kis diagram mutatja, mennyire klasszikus, mennyire egzotikus a szendvicsünk, meg hasonlók. Érdekes dolog.

Arról nincs információ, hogy konkrétan meddig lehet nevezni és szavazatokat gyüjteni (van aki a 9gag-et használja fel céljai elérésére), de a zsűrihez február 10 és 11-én kerül a top 20. Reménykedjünk, hogy egyszer nálunk is lesz ilyen kezdeményezés, ilyen akció. Akkor majd mi is nevezünk a BurgerBlogBurgerrel :)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr516306485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása