Trattoria: Olasz szendvicsek New York-ból

2011. augusztus 04. - Feiertag Erik

 A BK új prémium akciójának neve akár egy film címe is lehetne, egy Pixar animációé, a new york-i olasz szendvicsek mindennapjairól szólna, hogyan birkóznak meg az előítéletekkel, meg a rivális Toszkánburgerekkel, és a főszereplő Robert De Niro hangján szólalna meg. Igen, azt hiszem ez még a Verdák 2-nél is nagyobb bukás lenne.

De maradjunk a lényegnél, a BurgerKing új ajánlatánál, egy marhahúsos, meg egy csirkész szendvics minimális különbséggel, már ha a húst nem vesszük. Ezenkívül van sajtfalat, de a mostanában alaptartozéknak is mondható speckó sültkrumplit kihagyta a mamma.

New York Siciliano: Hihetetlen, hogy ezt most mennyire eltalálta a BK, nem sima olasz szendvics, se simán amerikai, hanem amerikai olasz, az egyik leghíresebb nemzetiség az országon belül, legalábbis a Keresztapa óta. És a képek alapján van is egy hangulata, tényleg úgy néz ki a szendvics (ez mondjuk a csirkésre is igaz), mint amit akár egy new york-i digó negyedben is meg lehetne venni. Ja, hogy a szendvicsről is írjak valamit? A tartalmat ezúttal buci helyett teljes kiőrlésű cibattába pakolták, épp ez árasztja a fent említett hangulatot magából. Ezen kívül ugye marhahús, hagyma, paradicsom, saláta, egy fehér, és egy piros szósz, és sajt található a burgerben, viszont utóbbi kicsit olvadtas, nem a megszokott Cheddar-ról van szó. Nagyon jól hangzik, a képek alapján simán elverheti a meki aktuális olasz versenyzőjét. Írás biztos lesz róla, valamikor jövőhéten fog kikerülni szerintem.

Grill Chicken Italia: Amilyen jól hangzik a marhahúsos változat neve, olyan semmilyen a csirkésé. Na nem baj, inkább ízre legyen jó mint névre. Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy ezt a szendvicset olcsóbban árulják mint a szicíliait, mivel tartalomban kicsit szegényesebb annál. Persze, ettől még simán elkérhetik ugyanazt az árat, ami azért nem lenne szép húzás. Bár ebben igazi csirke van, nem húspogácsa, ez megdobhatja az árat. A burger ezúttal is cibattát használ buci helyett, teljes kiőrlésűt, hogy pontos legyek. Csirkehús, paradicsom, saláta, meg a fehér szósz. Ennyi. Elég kevésnek hangzik igaz? Valószínűleg az is. Nem hiszem hogy meg fogom kóstolni, olyan száraznak tűnik a hús. Vállalkozó kedvűek írhatnak teszteket kommentben, vagy e-mailben, vagy facebookon.

Mozzalunas: Ezek a sajtfalatok, amiket fent írtam. Bármily meglepő, mozzarella sajtfalatokról van szó, viszont ami nincs benne a névben, az a szósz amit kérhetünk hozzá. Szárítottparadicsomszósz (a BK honlapján is egybe volt, és így tűnt helyesnek), melynek furcsa neve mindenképpen csalogatóan hat. Szárított szósz.

Hát, ezt sütötte ki a BurgerKing így nyár végére, szerintem méltó zárása a száraz, égető kánikulának (haha!). Mindenképpen jobban hangzik mint a CSÍPŐS! akció, itt legalább nem vállaltak olyan dolgot, amit ne tudnának betartani.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr496306546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása