Kedvező ajánlatok összehasonlítása

2009. december 29. - Feiertag Erik

 

 Sokat gondolkoztam, hogy árban meddig menjek el ebben az összehasonlításban, és végül úgy döntöttem, hogy legyn 500 forint, mert hát ugye a melegétel utalványoknál az egy elég gyakori címlet. Szóval nézzük meg, mit ehetünk 500 forint alatt!

1. McDonalds: Párszázas ajánlat

Az első alany a legismertebb gyorsétterem terméke. Hatalmas plakátokon hirdeti ezt a cég, de vajon tényleg olyan kedvező? Ez az ajánlat rengeteg termékre kiterjed, és mindet 250 forintért lehet megkapni. Beletartozik a sajtburger, a hamburger, a fánk, a 2 decis üdítő, valami saláta, a kis shake, az öntettel ellátott Mc Freez, és az egyik nagy mekis kedvencem, a pite, és ha jól emlékszem talán a kis sültkrumplit is megvehetjük ennyiért. Remélem a végére értelmes maradt a mondat. Igaz, nagy a választék, de ha kettő, esetleg három vagy négy terméket választunk, a számlánk könnyedén eljut akár az 1000 forintig is. Engem nem vettek meg a Párszázas ajánlattal.

Viszont, ne menjünk el szó nélkül a tölcséres McFreez előtt, melyet nyáron öntet nélkül 100 forintért nyomnak a kezünkbe. Ez jó dolog, biztos bejött nekik. És persze nekünk is.

2. KFC: Longer, B Smart, újratölthető poharak

Eddig nem esett túl sok szó az egyetlen gyorskajáldáról, ahol érdemes (és mellesleg muszály) csirkés szendvicset rendelni. Talán azért, mert nem igazán áll elő prémium szendvicsekkel, kosárhoz meg még nem volt kedvem. Pedig ki kellene próbálni, csak hát olyan drágák... Na de, most a KFC olcsó termékeivel foglalkozzunk! Az első, a Longer szendvics amit 250 forintért kapunk. A legalább másfél sajtburger méretű szendvics ma a gyorséttermek olcsó ajánlatainak királya. Nagy, és finom. A szendvics tartalmaz egy hosszú, csípős bundával ellátott csirkemellcsíkot, salátát és ketchupot. Megunhatatlan összeállítás, megunhatatlan áron.

A másik KFC-s ajánlat, a B Smart menü 390 forintért. Ezért a pénzért kapunk egy kis sültkrumplit, és egy Longert, vagy egy alsó csirkecombot, vagy egy mini Twistert, vagy két Stripset. Aki nem tudná, a mini Twister olyan mint a Longer, csak zsemle helyett tortillába van tekerve, és vannak benne apró zöldségek meg majonéz. A sülkrumpli miatt a menü laktató, és olcsó is. Köröket ver a Párszázas ajánlatra, ahol mondjuk a sültkrumpli+sajtburger párosért 500 forintot kell tejelni.

Maradt még az újratölthető poharak dolog, ez igazából akkor jelentős ha meleg van, és az ember betér hogy magához vegyen egy liter folyadékot mondjuk. Vagy barátnővel, ahol egy poharat fizettek, és azt vagy háromszor újratöltitek. Igazából egy rendes menühöz nem nagyon lehet elfogyasztani egy pohárnál több üdítőt, úgyhogy ilyen esetben nem nagy előny. De eltávozás előtt mindenképp érdemes még egyszer teletöltenie mindenkinek a poharát az útra.

3. Burger King: Skót ajánlat, Ernő menü

És elérkeztünk versenyünk győzteséhez, a BK-hez. Már ha versenyről lenne szó. Elsőként nézzük meg mit kínálnak a skótoknak 350 forintért. Ez is egy széleskörű akció, nagyjából ugyan azok a termékek tartoznak bele mint a mekis Párszázas ajánlatba, csak itt kettőt választhatunk ezért a pénzért. Igazából nem biztos hogy ez az ajánlat él még, én már nem látok sehol sem plakátokat. Aki tud róla valamit, az kommentelje. Köszi.

Na, de a következő BK akció nagyon is él, sőt, egy élő személyt hibáztatnak érte. Ernőt, aki elszámolta a sajtburger menü árát, és most kénytelen a cég 500 forintért árulni azt. Hehe. A minimalizált profitból adódó alacsony árral próbálnak annyi vásárlót elcsábítani, hogy jelentős nyereséghez jussanak. Ez a helyzet, de érdemes bedőlni neki, mert olcsó, nem is marad űr a hasadban utána, és ha jókor veszed, még kupont is kaphatsz. +150 forintért lehet nagyban kérni, ez nagy sültkrumplit és nagy üdítőt jelent.

A ma összehasonlított összes ajánlat közül egyértelműen az Ernő menü kerül ki győztesen. A nap vesztese pedig, a McDonalds Párszázas ajánlata, ami ilyen mezőnyben igazából még drágának is nevezhető.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr746306731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása