#AmericanBBQPicniq: Briga Burger

2017. augusztus 19. - Feiertag Erik

Augusztus második hétvégéjén tartották meg a Kopaszi gát mellett, a RIO Gasztroparton az első American BBQ Picniq-et, mely úgy hirdette magát, hogy az ország legjobb barbecue szakácsai lesznek kinn. Ezt mi sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudjuk, a kinn lévő öt étterem/büfékocsi nem rossz választás: Befaló Bill, Zabáljcsak, Smoke & Meat, valami furcsa okból a Kolbice, és ahol mi is faltunk egy burgert, a Briga.

img_20170812_154800-01_custom.jpeg

Az étterem alapvetően egy mozgó büfékocsi, jellemzően fesztiválokon lehet találkozni vele, kínálata hamburgerekből és hotdogokból áll, elég széles a választék. Mi az 1350 forintos Pennsylvania szendvicset kértük, amibe egy méretes marhahúspogácsa, cheddar sajt, paradicsom, sült hagyma, saáta, majonézes káposztasaláta, mustár és barbecue szósz kerül. Ennek fényében az árazás egészen jónak mondható, a legdrágább szendvics egyébként az 1650 forintos Halburger, ami panírozott halpogácsával készül.

A burgerre nem kell sokat várni, a végeredmény pedig egy pofás szendvics lett, melyet teljesen kitölt a marhahús. Ízre is egész jó, bár a mustár túl erőteljes, uralja az egész szendvicset, és sajnos nem igazán enged teret a többi összetevőnek. A hús ízletes, kicsit fűszeres, olyan, amit ennyi pénzért vár az ember, tehát nem világbajnok, de szerethető.

img_20170812_154855-01_custom.jpeg

A Briga Pennsylvania burgere tehát hozza a kötelezőt, és egész jónak mondható, ha az ember túlteszi magát a mustár szinte mindent elnyomó ízén.

img_20170812_153245-01_custom.jpeg

A BBQ Picniq amúgy kellemes esemény volt. Nem volt tömeg, már-már kihaltnak is tűnt néhol a rendezvény (ami nem túl meglepő, ha a Szigettel egy időben szerveznek fesztivált), illetve mi kicsit kevésnek éreztük az asztalok számát, de végül is mindig sikerült helyet találni. Szombaton egy hamburgeres workshopba is belehallgattunk, azt inkább hagyjuk. Lehetett viszont egy jót enni, a kinn lévő éttermek közt nem nagyon volt átfedés, volt hamburger, Kolbice kolbász, különböző barbecue húsok, pulled pork szendvicsek, volt kinn gofris kocsi, piás kocsi, még egy kávés kocsi is, ahol a fröccsök és sörök közt egy kis koffeinhez juthatott az ember. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr2912752000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása