Tükörtojás elit társaságban - Dupla King Steakhouse

2017. január 24. - Feiertag Erik

Egy tojásos szendvics nem meglepő, ha a gyorséttermek reggeli kínálatáról beszélünk, azonban napközben eddig nem igen ehettünk ilyesmit Mekiben vagy Burger Kingben. Múlt héten azonban - nagyjából a következő két hónapra - mindez megváltozott, hisz utóbbi lánc kínálatába bekerült a King Steakhouse széria. Ki is próbáltuk a nagyobbik szendvicset!

img_20170121_134709-01_custom.jpeg

A mi esetünkben két Whopperből ismerős húspogácsával érkező hamburgerbe ömlesztett cheddar sajt, pirított hagyma, barbecue szósz, majonéz, paradicsom, bacon és saláta kerül, plusz az igazi sztárként beharangozott tükörtojás, ami bár a képeken nem látszik, tényleg ott volt a szendvicsben. Az árazás kicsit magas lett: egy hússal magában 1390, menüben pedig 1790 forintba kerül, míg dupla hússal ugyanezek a kiszerelések 1790, illetve 2190 forintot jelentenek.

img_20170121_134525-01_custom.jpeg

Ennyi pénzért legalább nem spóroltak semmin: a cheddar sajt húspogácsánként egy-egy darabot jelent, a szószok mennyiségére sem lehet panasz, ahogyan a pirított hagyma is teljesen lefedi a felső buci alját. Ez az ízeken is meglátszik: dominál a hús és a sajt, illetve a kellemesen ropogó hagyma, ahogyan a bacon sós ízvilága is sokat hozzátesz az élményhez. A szószok picit háttérbe szorulnak, de visszafogott édességük végig jelen van.

img_20170121_134739-01_custom.jpeg

Csak egy probléma akad: a tojás abszolút nem érződik. Ez alól kivétel a sárgája, amit azért észrevesz az ember, amikor oda jutott, de a szendvics maradék 70%-ában csak a látvány árulkodik róla, hogy ilyesmi is került bele. Ennek nyilván az az oka, hogy a tükörtojás alapvetően nem egy túl ízes dolog - pláne nem az ennyi erőteljes összetevő közt.

img_20170121_134618-01_custom.jpeg

Ha tehát egy király tükörtojás szendvicsre vágysz, keresgélj tovább, de ha csak egy jól összerakott dupla burgerre vágysz némi baconnel és rengeteg pirított hagymával, akkor mindenképp érdemes benevezni egyre.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr5712148549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása