Gyros a Don Pepében???

2016. szeptember 15. - Feiertag Erik

Igen is, meg nem is, hisz nem a megszokott pitás megoldásról van szó, ugyanakkor nem is csak egy gyros porból kevert szósszal nyakon öntött csirkés pizzáról. Hanem egy ízig-vérig görög, Gyros Piadináról!

gyros_piadina_don_pepe_custom.jpg

A töltött pizzalepények tavaly ősszel kerültek be a cég kínálatába, azóta csak kisebb-nagyobb akciókkal próbálták felhívni rájuk a figyelmet. Hogy ez mennyire volt sikeres az jó kérdés, ugyanakkor a pár hete végbement étlapfrissítés során például a Deluxe Burgerek eltűntek (aki imádta őket, év végéig havi akciók keretében még könnyes búcsút vehet tőlük), míg a piadina portfólió nem csak hogy benn maradt, de új ízzel is bővült.

gyros_piadina_don_pepe_1_custom.jpg

Mi pont ezt az új variánst kóstoltuk meg 1690 forintért, amivel a kategória olcsóbb szegletébe tartozik. Ezért a pénzért csirkemell, tejföl, fokhagyma, gyros fűszer, paradicsom, kígyóuborka, lilahagyma, feta, mozzarella kerül a pizzalepénybe, mellé pedig jár a szokásos pizzaszósz-tejföl kombó. A mérettel továbbra sincs probléma, körülbelül egy 32 centis pizzának megfelelő tésztát kapunk félbehajtva és megtömve, úgyhogy éhen maradástól nem kell tartanunk.

gyros_piadina_don_pepe_2_custom.jpg

Bár olvastam az összetevők listáját, valahogy nem tudtam, mit várjak az ételtől. Budapesti sarki gyros színvonalat vagy valami olyasmit, mint annak idején a görög ízvilágú Burgerosz volt? A válasz valahol a kettő közt félúton lehet, de még inkább egy kis csirkével megbolondított görög salátában. A feta sajt elég erőteljesen rátelepszik az ízekre, főként a csirke és a hagyma, ami igazán meg tud vele küzdeni, a többi zöldség csak a háttérben figyel. A mellékelt szószokkal ízlés szerint eltolhatjuk kicsit klasszikus pizzás irányba, vagy a tejföllel enyhíthetünk a sajt erőteljes sós ízén, csak rajtunk áll.

gyros_piadina_don_pepe_3_custom.jpg

Nekem valahogy sosem voltak a kedvenceim ezek a piadinák, és ez most sem változott, de továbbra is fenntartom, hogy korrekt ajánlatokról beszélünk, a méretes fadeszkás tálalás pedig még mindig elképesztően menő. Főként azoknak tudom ajánlani, akik pizzát is ennének meg nem is, hisz végül is egy újragondolt pizzáról beszélünk.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr3611706309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása