BURGΣROSZ

2015. június 11. - Feiertag Erik

A múlt havi halas kitérő után a Don Pepénél visszatértek a marhahúshoz, mégpedig egy elég klasszikus, görög hamburgerrel. A kicsit furcsán elnevezett Burgerosz nevében pedig hiába van benne, hogy rossz, egészen jól sikerült!

don_pepe_burgerosz_1.jpg

A szendvics kicsit kettő-az-egyben jellegű, a hamburger alapot megspékeltek egy jó adag görög salátával. Ennek megfelelően marhahúspogácsa, saláta, paradicsom, feta sajt, kígyóuborka, lila hagyma, olíva bogyó, foghagyma, kígyóuborka kerül bele. Meg egy görög joghurt és gyros fűszerkeverék felhasználásával készült szósz, ami jól kiegészíti a tradicionális görög ízeket a budapesti sarki gyros pult hangulatával.

don_pepe_burgerosz_2.jpg

A burger elég méretes, jól megpakolják, az ízek is rendben vannak. A hús dominál, ami rendjén van egy hamburgernél, de a zöldségek és a sajt sem vész el zavaróan. Kicsit problémás viszont a fogyasztása, a sok kis összetevő könnyen kihullik (élükön az olíva bogyóval), úgyhogy talán érdemesebb késsel-villával próbálkozni. 

don_pepe_burgerosz_3.jpg

Féltem tőle, hogy a feta sajt túl hangsúlyos lesz és mindent elnyom majd, de ez egyáltalán nincs így. A szósz viszont lehetne erőteljesebb, de ez már csak kötekedés, nagyon jól sikerült darab lett a Burgerosz. A 2290 forintos árban most is van egy jó adag Don Pepe burgonya a szokásos zseniális mártogatóssal, úgyhogy jól is lehet lakni vele.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr247532274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása