Végigettük a Meki sajtos újdonságait

2016. május 15. - Feiertag Erik

Sosem mondtunk nemet egy speckó sajtokkal feldobott hamburgerre vagy tortillatekercsre, a KFC januári újdonságait is nagyon szerettük. A Meki azonban pár hete rálicitált talán minden eddigire a grillezett camambert sajttal készített szendvicseivel. Meg is kóstoltuk mindet!

img_20160507_143330_custom.jpg

Ha már szóba került a camambert, kezdjük mindjárt a trió egyetlen kecskesajtos szendvicsével, melybe ezen kívül marhahús pogácsa, aioli szósz, szárított zöldfűszerkeverék, lollo bionda saláta, paradicsom, lilahagyma és fokhagyma került. A kecskesajt szeletkék szépen megolvadtak a szendvicsben, ami így minden falatban kellemesen érződött. Ez volt a burger legdominánsabb íze, de szerencsére nem nyomta el a húst, csak a zöldségek nagy részét. Összességében ízlett, de én inkább a másik két terméket tudnám ajánlani.

Kecskesajt Burgerben Zöldfűszeresen

Hisz camambertes témában húztak egy igazán merészet: az egyikbe ugyanis mindössze marhahús, madársaláta, és áfonya szósz került csupán - meg persze a grillezett sajt. Nagyon tetszett, hogy a lekvár nem volt túl édes, kellemesen belesimult a szendvicsbe, és csak hozzátett az élményhez. Nagyon kiegyenlített szendvicsről van szó, hisz minden összetevő jól érződik, és az áfonyás öntettel gyorséttermi körökben egy kifejezetten különleges terméket sikerült letenni az asztalra.

Camambert Burgerben Áfonyásan

Azonban számomra mégis a kicsit "egyszerűbb" Camambert Burgerben Fűszeresen-Fokhagymásan volt a kedvencem. Az ebben lévő marhahús pogácsa, kontakt grillen sütöt Tihany camambert szelet, szárított zöldfűszerkeverék, lollo bionda saláta, lilahagyma és zöldfűszeres-fokhagymás szósz együtt elképesztően finom. Az arányokra is azt mondanám hogy rendben vannak, nyilván itt is a szósz, a hús és a sajt lesz ami erőteljesebb a többinél, de tegye fel a kezét, aki ennyi finomsággal megrakott szendvicsben kifejezetten a saláta ízét keresgéli?

Camambert Burgerben Fűszeresen-Fokhagymásan

Utóbbi hamburger esetében nagy pozitívum a zsemle: ennél egy burgonyás bucit használtak, és ez érezhető is rajta. A többi esetében tönkölyös variánst választottak, ami az én szubjektív véleményem szerint hiba volt, nekem egyszerűen nem ízlett. Nem mondom hogy tönkretette ezeket a szendvicseket, de egy egyszerűbb zsömlével jobbak lennének.

sdfsdfdsf.jpg

Ahogy fentebb is írtam, a camambertes darabok kóstolására biztatnék mindenkit, aki kicsit is szereti a gyroséttermek kínálatát. Az áfonyás burger igazán különleges darab, a zöld fűszeres pedig egyszerűen öt csillagosan rendben van. Ha ezek meg voltak, és nem szeretnétek újrázni egyikből sem, akkor érdemes lehet rárepülni a kecskesajtosra, hisz ilyesmit sem rendelhet az ember minden nap a Mekiben. 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr988717706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása