Xtra Long Crispy BBQ - disznólkodás a Burger Kingben

2013. január 21. - Feiertag Erik

Nem is emlékszem mikor láthattunk utoljára sertéshús alapú Burger King promóciós szendvicset. Gyanítom hogy soha, valahogy nem túl felkapott dolog az időszakos burgerekhez. Amúgy teljesen egyértelmű miért nem marhával készült: nem akartak elszállni az árral. Kérdés, hogy megéri e a butítás azt a pár száz forintos különbözetet.

xtra long.jpg

Utóbbira elég nehéz választ adni mert így is nagyon jól sikerült a dolog. Telepakolták minden földi jóval, hogy még a legnagyobb disznógyűlölőnek is meginduljon a nyáltermelése tőle. Amúgy teljesen Burger King stílusú a cucc, így nem hiányozhat belőle se bacon, se sajt, se BBQ szósz, se az újabban igen felkapottá vált, de nagyon is az arculatba illő pirított hagyma. Ezenk kívül nagy örömömre szolgált, hogy kaptunk zöldséget is, saláta és paradicsom személyében.

IMG_7352.JPG

És persze ott a két szelet disznóhús, ami bár első blikkre (legalábbis a kép alapján) kevésnek tűnhet, de rendesen kitöltötte a hosszúkás bucit, középen még egymásra is lógtak, úgyhogy szerintem ideális mennyiség, bár tény, hogy így a kéthúsos szendvics csak szimplának számít. Az ízük is elég jó, bár középen a dupla régióban kicsit sósnak éreztem, de még bőven belefért. Fura volt, hogy a belső textúrája nagyon emlékeztetett az ilyen Retroburger-féle magyaros hamburgerekre, ahogyan ízre is, de ez szerintem nem probléma.

IMG_7351.JPG

Az összhatás teljesen jó. Minden érződik, bár szinte harapásonként eltérő mértékben, hol erősebb a hagyma, hol szinte elvész, hol megvan a sajt, hol bacon veszi át a helyét. Ami mindig a helyén volt az a BBQ szósz, az egésznek a gerince, szokásos BK minőség, aminél van jobb is, rosszabb is, de én kedvelem. A saláta egy része kihullott még a dobozban, ami egyrészt pozitívum, mert a későbbiekben semmi sem esett ki belőle, viszont valamennyire negatívum mert nem voltak benne - bár ha utána meg kiesnek, akkor ugyanott vagyunk.

IMG_7354.JPG

Külön öröm, hogy ilyen fotogénül összerakott példányt kaptam, még ha makro mód valahogy mindig a burger másik felére akart is fókuszálni. A Burger Kingnek sikerült kihoznia a maximumot a dologból, teljesen jó sertéshúsos szendvicset hozott össze ami még a marhák közt is megállja a helyét. Részemről 4,5/5, érdemes tenni vele egy próbát.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr626306311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása