Vega Libre

2022. február 10. - Feiertag Erik

2021 egyik ha nem legjobb Don Pepés hamburgere a Cuba Libre volt, mely jól sakkozott a húsfélékkel, valamint a kiegészítő feltétekkel, és egy igazi ízorgazmust hozott el nekünk. Az idei év legrövidebb hónapja végéig ismét megkóstolhatjuk, amit továbbra is ajánlok mindenkinek, azonban most már akkor sem kell csüggedni, ha valaki húsmentesen étkezik, hiszen ezúttal vegán verzióban is rendelhető!

don_pepe_cuba_libre_burger_vegan.jpeg

A sok nemmel tarkított összetevő lista ellenére azt mondanám rá hogy igen, érdemes berendelni, főleg, hogy nem kell felárat fizetnünk a húsmentességért, hiszen mindkét variáns 3290 forintba kerül. Paradicsommal, lilahagymával, ketchuppal, vegán nemcheddar sajttal, vegán nemsonkával, vegán nemkolbásszal, dijoni mustárral, valamint csemege uborkával készül. Elméletileg kerülne bele rukkola is, de salátát kaptam helyette, viszont ez nem gondolom hogy drasztikus eltérést jelentene. Köret is jár hozzá, ami nachos csipszet és salsa szószt jelent, utóbbi nagyon enyhe, mégis ízletes kivitel, nekem nagyon bejött így.

don_pepe_cuba_libre_burger_vegan_2.jpeg

Az előbb talán úgy tűnhetett, hogy problémáim voltak az ízvilággal, ez azonban nem teljesen igaz. Nyilván húsevőként, miután tavaly kóstoltam és megszerettem a normál kiadást, a vegán összeállítás már nem tudta ugyanazt kiváltani, ugyaakkor semmiképp sem mondanám hogy megbántam a rendelést, vagy hogy rosszul sikerült húsmentes burgert ettem volna. Sőt, kategóriájában eddig ez volt az egyik legjobb, tehát ilyen téren hasonlóan magas polcra tenném a tavalyi Cuba Librével.

don_pepe_cuba_libre_burger_vegan_4.jpeg

A dijoni mustár és az uborka eléggé uralta a szendvicset, ezek mellett a nemmarha pogácsa íze eléggé elveszett, talán erőteljesebb fűszerezéssel jobban működött volna. A nemkolbász ezúttal annyira nem hagyott mély nyomot bennem, a korábbi pikánssága ezúttal nem igazán volt jelen, talán az erősebb mustárnak esett áldozatul. A nemsonka viszont meglepően közel került valódi felvágott jellegű sonkákhoz, néha elképeszt mennyire jól ki tudják kísérletezni ezeknek a húspótlékoknak az ízét és állagát.

don_pepe_cuba_libre_burger_vegan_1.jpeg

A Vegán Cuba Libre tehát bár nem tökéletes, egy egészen jó vegán alternatívája egy kiváló hamburgernek, melyet simán lehet ajánlani az ilyen étrendet követők számára, ha egy laktató, ízletes szendvicset kóstolnának.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr9817345776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása