Édesburgonya hamburgerben? - Sweet Potato Burger

2021. augusztus 11. - Feiertag Erik

Augusztusra ismét egészen érdekes burgerkoncepcióval készült a Don Pepe, a szendvicsbe ugyanis némi köret is került, nevezetesen sült édesburgonya. Mivel régen ettem már náluk nem vegán burgert, arra gondoltam, itt az alkalom ismét egy kis húsfesztiválnak.

20210803_164015-01.jpeg

Szóval a valódi marhával készülő variánst kértem, amibe cheddar szósz, bébiparaj, lilahagyma, paradicsom, marhahús pogácsa, cheddar, édesburgonya hasábok és lilahagyma lekvár kerül, plusz jár hozzá a szokásosnak mondható DP burgonya-szósz kombó is. A vegán változat nagyon hasonló, abban céklás BBQ szósz, bébiparaj, lilahagyma, paradicsom, VEGÁN NEMMARHA burgerpogácsa, VEGÁN "cheddar", édesburgonya hasábok és lilahagyma lekvár van, mellé pedig tortilla chips és céklás BBQ öntet jár. Az áruk egységesen 3290 forint.

20210803_164108-01.jpeg

Így ismét visszatérve a marhahúspogácsához, azért azt kell mondanom, érezhető azért a különbség, és hacsak egészségügyi okokból nem lennék rákényszerítve, azért nem állnék át véglegesen vegán étrendre. Ugyanakkor kalandnak mindenképp érdekes élményt nyújtanak ezek a -számomra legalábbis- különleges pótlékokkal készülő hamburgerek és pizzák. 

20210803_164301-01.jpeg

A Sweet Potato Burger egy érdekes állatfaj, hiszen nem csak mellé, hanem bele is jár némi köret. Ez nekem elég szimpatikus húzás, más lánc hasonló megoldásai is bejöttek általában, elég csak a rösztipogácsával vagy nachos csipsszel tömött hamburgerekre gondolni, melyeket több változatban is kóstolhattunk már itt-ott. Az édesburgonya sajnos mire ideért elvesztette ropogós állagát, de ez benne van házhozszállítás esetén, kár lenne felróni. A cheddar szósz eléggé halovány volt, ugyanakkor a hagymalekvár kifejezetten tetszett, kellemes, édeskés ízvilágot bizotsított a háttérből, egyáltalán nem tolakodóan. A hamburgert az édesburgonya és a marhahús dominálja, ahogy az várható volt, szerintem egészen jól működik szendvcsiben is ez a kombináció. És persze a DP szósz a mellékelt burgonyára ismét feltette az i-re a pontot.

20210803_164029-01.jpeg

Egészen jól sikerült tehát a Sweet Potato Burger, ami kellemes zárása lehet ennek a nyárnak augusztus végéig.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr2016656478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása