Kedvenc pizzám vegán burgerként? - Vegán Mint A Moziban Burger

2021. március 18. - Feiertag Erik

Az eredeti Mint a Moziban Pizza egy vérbeli mexikói hangulatbomba a rengeteg ínycsiklandó feltéttel. Láttunk már ezen az ötleten alapuló hamburgert, és egészen jól is sikerült, azonban a vegán kiadásnak egyelőre nem mertem a közelébe menni. Most, hogy a havi ajánlatba egy vegán burger verzió került, úgy gondoltam, eljött a próba ideje!

img_20210310_180109-01.jpeg

A 2690 forintos szendvics azért már összetevőkben sem éri el az eredeti szintjét, ami meglepő is lenne, hiszen az marhahússal és sajtszósszal készül. Ezeket leszámítva szerintem minden megvan benne, ami miatt kedvelem a pizzát: fokhagymás VEGÁN 'tejföl', jégsaláta, paradicsom, növényi burgerpogácsa, VEGÁN 'cheddar', jalapeno, salsa szósz, tortilla chips. Húspótlóként borsó- vagy búzahús kérhető, én előbbit választottam. A salsa és a nachos csipsz mellékelve érkezett a csomagban, de ki lehet velük egészíteni a szendvicset, ha egyben falnánk őket. 2690 forintért elég laktató vacsoráról beszélhetünk tehát.

img_20210310_180508-01.jpeg

A borsó hús nagyon érdekes betét: színe és állaga leginkább virslire hasonlít, az íze már viszont kevésbé, hiszen nagyon visszafogott, már-már eltűnik a többi összetevő mögött a szendvicsben. A másik variáns talán marhahúsabb hangulatú, hamburgerekben talán azt ajánlanám inkább, de szerencsére ezek közül mindenki azt választja, amit kedvel.

img_20210310_180354-01.jpeg

A vegán 'cheddar' és a tejföl meglepően közel állt a valódihoz, a többi összetevővel meg nem is kellett variálni, hiszen zöldségekről van szó. Ahogy ilyenkor szokás, a jalapeno egészen domináns volt a szendvicsben, megadta neki azt az extra mexi hangulatot, ami nagyon be tud jönni. A salsa is egészen kellemesre sikerült, csípős, de nem éreztem túlzásnak az erejét, csipsszel vagy a szendvicsben is remekül működik. Előbbiből egy nem megszokott variánst kaptam, ropogósabb volt mint máskor, nekem nagyon bejött.

img_20210310_180524-01.jpeg

Összességében tehát nem fogok átpártolni a vegán oldalra, de ez a hamburger is megmutatta, hogy egészen jó szendvicseket lehet összeállítani húsmentesen is, tehát azoknak sem kell lemondaniuk a gyorskaják élvezetéről, akik nem fogyasztanak állati eredetű ételeket.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://fastfoodcentral.blog.hu/api/trackback/id/tr2416467482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása